Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απεργούν οι σχολικές τροχονόμοι

Εικόνα του άρθρου Απεργούν οι σχολικές τροχονόμοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2020, 17:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι σχολικές τροχονόμοι απεργούν στις 11 Ιουνίου, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που καλεί το Εργατικό Κέντρο (συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 19.30, στο Εργατικό).

Με ανοιχτή τους επιστολή προς γονείς και λοιπούς πολίτες, σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «παρά το γεγονός ότι υπήρξε μέριμνα αποζημίωσης των εργαζομένων που ανεστάλη η εργασία τους, για εμάς αυτό δεν έγινε ποτέ».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημέρων έγινε παράσταση στο δημαρχείο, όπου οι σχολικές τροχονόμοι είχαν συνάντηση με το δήμαρχο.

Το δημοτικό συμβούλιο έχει πάρει ομόφωνη απόφαση για την πληρωμή τους, ωστόσο, όπως τονίζουν ο δήμαρχος τις πληροφόρησε ότι «η οικονομική επιτροπή θα παρανομούσε αν αποφάσιζε την εκταμίευση της αποζημίωσης μας».

Η αποζημίωση των 176 ευρώ αφορά οδοιπορικά. Δήμοι όπως η Ελασσόνα πήραν απόφαση για την καταβολή της. «Προφανώς για τη δημοτική αρχή δεν περισσεύουν χρήματα για στήριξη των εισοδημάτων των εργαζομένων αυτής της πόλης, παρά το αποθεματικό εκατομμυρίων που διαθέτει, αποτέλεσμα των υψηλών δημοτικών τελών που όλοι εμείς πληρώνουμε» καταγγέλλουν και συμπληρώνουν:

«Απαιτούμε εδώ και τώρα η δημοτική αρχή με πολιτική απόφαση να προχωρήσει στην πληρωμή μας. Οι δημότες αυτής της πόλης δεν έχουν ψηφίσει στις εκλογές ούτε οικονομικές επιτροπές, ούτε υπαλλήλους να παίρνουν αποφάσεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3