ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι σχολικές τροχονόμοι περιμένουν…

Εικόνα του άρθρου Οι σχολικές τροχονόμοι περιμένουν…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2020, 18:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι 52 σχολικές τροχονόμοι του Δήμου Ιωαννιτών περιμένουν να πληρωθούν για την περίοδο της καραντίνας, τα 176 ευρώ που προβλέπονται.

Συναντήθηκαν με το δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου που στήριξε την κινητοποίηση (παρών ήταν ο πρόεδρος, Νίκος Έξαρχος), επικαλέστηκε νομικό κώλυμα, το οποίο δεν επιτρέπει στην Οικονομική Επιτροπή να εκταμιεύσει την αποζημίωση.

Η απόφαση που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο παλιότερα, ώστε να αυξηθεί κάπως η μικρή αποζημίωση που παίρνουν, προέβλεπε βασικά την καταβολή οδοιπορικών. Η λογική ωστόσο, την οποία είχε αναγνωρίσει το σώμα, είναι ότι έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να αποζημιωθούν οι σχολικές τροχονόμοι.

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει τη δημοτική αρχή, γιατί όπως λέει «οποία κρύβεται πίσω από νόμους και επιτροπές αφήνοντας απλήρωτες 52 εργαζόμενες».

Επίσης, καταγγέλλει προσωπικά τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Βασίλη Τσαμπαλά, γιατί όπως αναφέρει, «καταφέρθηκε εναντίον των σχολικών τροχονόμων για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους, λέγοντας ότι τα ζητήματα αυτά λύνονται με επιστολές και όχι με διαμαρτυρίες. Παράλληλα είχε το θράσος να τις νουθετήσει ότι δεν δικαιούνται να απαιτούν να πληρωθούν γιατί δεν αμείβονται, αλλά αποζημιώνονται για τα μεταφορικά έξοδα που δεν κατέβαλαν την περίοδο της καραντίνας».

Στις 13 του περασμένου Απριλίου, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων είχε ζητήσει από το δημοτικό συμβούλιο να ενταχθεί το αίτημα των σχολικών τροχονόμων στα εκτός ημερήσιας διάταξης και σύμφωνα με την ανακοίνωση, το αίτημα για πληρωμή είχε γίνει ομόφωνα αποδεκτό.

Παράλληλα, ανάλογα αιτήματα κατατέθηκαν και σε άλλους Δήμους. Δήμοι όπως η Καλαμάτα και η Ελασσόνα, σε ανακοινώσεις τους αναφέρουν ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται να πληρωθούν οι αποζημιώσεις των δικαιούχων στις 27 Απριλίου για τον Μάρτιο και στις 10 Μαΐου για τον Απρίλιο.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back