Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Απεργούν οι οδοντίατροι

Εικόνα του άρθρου Απεργούν οι οδοντίατροι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2023, 16:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, απεργούν οι οδοντίατροι. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

Αναφέρουν ότι «η απομείωση των συντάξεων που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι Υγειονομικοί που μετείχαν σε ένα υγιές Ταμείο, αγγίζουν τα όρια του ευτελισμού, ιδίως εν συγκρίσει με το προηγούμενο καθεστώς, ακόμη και με τις μνημονιακές περικοπές» και συμπληρώνουν ότι «είναι προφανές, πως η πολιτεία οφείλει να τηρεί τις δεσμεύσεις της ειδικά απέναντι στο εύρωστο ταμείο του Τ.Σ.Α.Υ. που εξαναγκάστηκε σε συνένωση για την «σωτηρία» του ασφαλιστικού».

Θεωρούν άνιση τη μεταχείριση των οδοντιάτρων-νέων μητέρων: «Η πολιτεία επιδοτεί με 200 ευρώ το μήνα για τους 4 μήνες απουσίας από την εργασία τους λόγω κύησης και λοχείας τις ελευθεροεπαγγελματίες γυναίκες οδοντιάτρους σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για τις υπόλοιπες μισθωτές επαγγελματίες. Το συγκεκριμένο επίδομα όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των νέων μητέρων, αλλά οδηγεί και σε απαξίωση του ρόλου της μητρότητας. Ζητούμε ξεκάθαρη αναπροσαρμογή του χορηγούμενου επιδόματος μητρότητας στις μη μισθωτές αυτοαπασχολούμενες μητέρες στο ύψος του κατώτερου μισθού και πιο συγκεκριμένα στα 713 ευρώ κάθε μήνα για διάστημα 4 μηνών, δηλαδή συνολικά 2.852 ευρώ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back