ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απαντήσεις χωρίς απαντήσεις…

Εικόνα του άρθρου Απαντήσεις χωρίς απαντήσεις…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2020, 19:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η δημοτική αρχή απαντάει σε δημοσιεύματα σχετικά με αποφάσεις στις οποίες εμπλέκονται η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φιλιώ Νόκα (και υποψήφιος με την παράταξη Νέα Εποχή) και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος.

Καταρχάς, η δημοτική αρχή προσπαθεί να επιρρίψει αλλού τις ευθύνες για «παράταση προεκλογικού κλίματος», το οποίο η ίδια συντηρεί ανελλιπώς, ειδικά με τις απαντήσεις της σε κριτικές που δέχεται αυτό το εννιάμηνο θητείας της.

Για το θέμα της απόφασης της επιτροπής Δευτεροβάθμιας όπου προεδρεύει η κα Νόκα, να προμηθευτεί η σχολική επιτροπή αντισηπτικά από το φαρμακείο του συζύγου της, αντί 4.180 ευρώ, χρησιμοποιεί το τετριμμένο και ανίσχυρο πλέον, μετά από όσες φορές χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογήσει αδικαιολόγητα, επιχείρημα, «νόμιμο, άρα και ηθικό». 

Στην απάντησή του ο Δήμος εξηγεί αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο έγινε η προμήθεια, αναφέρει ότι το φαρμακείο του κ. Ζαράχη έδωσε την καλύτερη προσφορά (10,45 ευρώ έναντι 11,50 και 11,90 ευρώ) και ότι «την ίδια περίοδο σχολεία της πόλης προμηθευόταν αντισηπτικά σε τιμές που έφταναν και τα είκοσι ευρώ ενώ στο Δήμο υπήρξαν και προσφορές άνω των τριάντα ευρώ». Δεν διευκρινίζει μέσω ποιας διαδικασίας προμηθεύτηκαν σχολεία της πόλης, αντισηπτικά αντί 20 ευρώ.

Τονίζει ακόμα ότι η πιο πρόσφατη προμήθεια αποτελεί από «αντισηπτικά που παράγει φαρμακευτική εταιρεία πιστοποιημένη και εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ, όταν από την έρευνα αγοράς είχε γίνει αντιληπτό ότι υπήρχαν και προϊόντα μη πιστοποιημένα, αγνώστου προελεύσεως και πολύ ακριβά». Επίσης, αναφέρει ότι πρόκειται για «μικρή ποσότητα υλικού».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «η προμήθεια έγινε σε τιμή κόστους με απόλυτο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Είναι λυπηρό κάποιοι να διασύρουν ανθρώπους επιδιδόμενοι σε ένα κυνήγι σκανδάλων».

Η δημοτική αρχή όμως δεν απαντάει σε κάτι εξίσου με την αδιαμφισβήτητη διαδικασία, βασικό: το πρόβλημα, ένα θεσμικό πρόσωπο να υπογράφει την ανάθεση σε στενό συγγενικό του πρόσωπο.

Για το δεύτερο ζήτημα, απαντάει στις αναφορές για τις σχέσεις του κ. Αρλέτου με επιχείρηση που εμπλέκεται στο θέμα  του έργου του βιολογικού καθαρισμού, το οποίο συζητήθηκε αρκετά προεκλογικά, αλλά και μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νυν δημοτική αρχή.

Νέα δημοσιεύματα επιμένουν για τη σχέση του κ. Αρλέτου με εταιρία στην οποία συμμετείχε ως μέτοχος μέχρι πριν από δύο χρόνια περίπου, αυτή τη φορά για άλλο έργο, του οποίου την παράταση για την ολοκλήρωση προσυπέγραψε, ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, ο κ. Αρλέτος, σε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη.

Σε άλλη περίπτωση πάντως, στη διαδικασία για το βιολογικό καθαρισμό, ο κ. Αρλέτος απείχε από τη διαδικασία στη ΔΕΥΑΙ, λόγω κωλύματος, καθώς έχει συγγενική σχέση με μέλος της εταιρίας.

Η δημοτική αρχή δεν απαντάει τόσο στο δημοσίευμα, όσο προσωπικά στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θωμά Μπέγκα.

Του καταλογίζει «χυδαιότητα», ότι διατηρεί «νοσηρό κλίμα» στην τοπική πολιτική ζωή και εμμέσως, τον «συγκρίνει» με τον κ. Αρλέτο, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση «έχει απαντήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν υπήρξε ποτέ ούτε άνεργος, ούτε άεργος. Ούτε ότι ήταν επαγγελματίας της πολιτικής». Η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί και… γλαφυρούς (και κάπως ακροβατικούς συγγραφικά) χαρακτηρισμούς, όπως «βραχίονας της χυδαιότητας» για τον κ. Μπέγκα και αναφέρει ότι «οι σχετικές ‘καταγγελίες’ έχουν διερευνηθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και έχουν απαντηθεί». Δεν αναφέρει πάντως κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο για τη διερεύνηση της υπόθεσης, ούτε ποια είναι η απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης…

Η παράταξη του κ. Μπέγκα απάντησε εκ νέου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η Νέα Εποχή και τα νέα ήθη που έφερε τόσο σύντομα στον πολιτικό βίο του τόπου, καταδεικνύουν ότι η δημοτική αρχή δεν έχει ή κάνει πως δεν έχει καταλάβει ότι το νόμιμο, το ηθικό και το δεοντολογικό είναι έννοιες ανεξάρτητες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back