ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άνω Κλειδωνιά-Πάπιγκο: Τώρα έγινε «δασικός δρόμος»

Εικόνα του άρθρου Άνω Κλειδωνιά-Πάπιγκο: Τώρα έγινε «δασικός δρόμος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2024, 18:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 23 Μαρτίου του 2023, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε δαπάνη για παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου που θα αναλάμβανε τη σύνταξη μελέτης οδού πυρασφάλειας (ή οδού πρόσβασης, όπως αναφερόταν επίσης) από Άνω Κλειδωνιά έως Πάπιγκο, συνολικού ύψους 24.800 ευρώ. Μέσα στο καλοκαίρι, τον Ιούλιο, ο περιφερειάρχης υπέγραψε τη σχετική απόφαση απευθείας ανάθεσης της υπηρεσίας αυτής σε τεχνικό σύμβουλο-πολιτικό μηχανικό.

Διαβάστε: Άνω Κλειδωνιά-Πάπιγκο: Από μονοπάτι, δρόμος;

Και ξαφνικά, στη σημερινή συνεδρίασή της, η Περιφερειακή Επιτροπή ήρθε να εγκρίνει και πάλι τη δαπάνη για τον τεχνικό σύμβουλο. Μόνο που αυτή τη φορά, δεν πρόκειται για «μελέτη οδού πυρασφάλειας» αλλά για «μελέτη διάνοιξης δασικού δρόμου γ’ κατηγορίας αντιπυρικής ασφάλειας»… Άλλαξε λοιπόν ο τίτλος της μελέτης.

Και σίγουρα, η αλλαγή αυτή ήρθε λίγες μέρες αφότου κατέφτασε και στην Περιφέρεια Ηπείρου μια καταγγελία της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» περί «παράνομου δρόμου» και για αλλαγή της φυσιογνωμίας του παλιού μονοπατιού που συνδέει τους δύο οικισμούς και το οποίο βρίσκεται εντός σε προστατευόμενη περιοχή, εντός του εθνικού πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Η δασική οδός γ’ κατηγορίας αφορά οδό πλάτους 5 μέτρων. Κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, η αντιπολίτευση εξέφρασε τους προβληματισμούς της με αφορμή την καταγγελία της οργάνωσης, με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη να λέει ότι «αν εκτιμούσα ότι έχουν δίκιο (σ.σ. οι περιβαλλοντικές οργανώσεις), δεν θα το προχωρούσα». Επικαλέστηκε δε και πάλι την πυρασφάλεια λέγοντας: «Να περάσουν δύο μηχανήματα αν συμβεί κάτι έκτακτο. Το Πάπιγκο πλέον έχει πολύ κόσμο»…

Με το δεδομένο ότι η Περιφέρεια Ηπείρου κάνει λόγο πια για «δασικό δρόμο», έχει ενδιαφέρον πια είναι η θέση του Δασαρχείου και αν η οδός αυτή περιλαμβάνεται σε σχετικό πρόγραμμα δασικής οδοποιίας.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back