Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 5-12-2019, 20:14
ΕΛΛΑΔΑ

Αποδεκτή έκανε την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνη Διαματάρη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε καλύψει το κυβερνητικό στέλεχος.

Την αποπομπή του κ. Διαματάρη από την κυβέρνηση ζητούσε επιτακτικά τις τελευταίες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο δημοσιευμάτων που αμφισβητούσαν τα όσα ανέφερε στο βιογραφικό του και ειδικά το εάν ήταν κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Columbia. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αυτό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην παραίτηση του κ. Διαματάρη ήταν αποκάλυψη ότι εμφανίζεται κάτοχος δύο επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, για το οποίο ζητήθηκαν διευκρινίσεις για το θέμα των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων.

Ο κ. Διαματάρης εμφανίζεται ως Chief Executive Officer τόσο στην εταιρεία National Herald INC, την εταιρεία δηλαδή που εκδίδει τον «Εθνικό Κήρυκα», όσο και στην εταιρεία Diamataris Properties LTD, αντικείμενο της οποίας είναι οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις.

Όπως προβλέπει ο κανονισμός, «οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα των μελών της Kυβέρνησης, των Yφυπουργών και του Προέδρου της Bουλής αναστέλλεται κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους» (άρθρο 81).


«Fake αριστεία»

«Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ» είχε σχολιάσει η Κουμουνδούρου. 

Ο κ. Διαματάρης είχε απαντήσει πως «στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών». 

Το θέμα είχε αναδείξει η ομογενειακή ιστοσελίδα (kalami.us), η οποία δημοσίευσε φωτογραφία που φέρεται να είναι η απάντηση του Πανεπιστημίου Columbia σε ερώτηση για το πτυχίο του Αντώνη Διαματάρη, εκδότη της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ».


Η δήλωση παραίτησης

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού» αναφέρει ο κ. Διαματάρης στην ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι τις τελευταίες ημέρες δέχεται «προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου».

«Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό» καταλήγει. 


Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι «Ο πρωθυπουργός της αριστείας παρακολουθεί εδώ και μία εβδομάδα, ως τροχονόμος, το φιάσκο με τον υφυπουργό του» και προσθέτει: «Δεν είχε το θάρρος να τον διώξει παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για το πλαστό βιογραφικό του, ούτε για τον σύμβουλό του που διώκεται για κακουργήματα και έφθασε μάλιστα στο σημείο να βάλει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον καλύψει δημόσια».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε ούτε καν σήμερα να τον αποπέμψει, μετά και τις νέες αποκαλύψεις για την επιχειρηματική δράση του υπουργού του. Έπρεπε ο ίδιος ο κ. Διαματάρης να παραιτηθεί, ζυγίζοντας "με πόνο ψυχής" το προσωπικό κόστος στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες από τον διασυρμό του ίδιου και της κυβέρνησής του».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ναυτεμπορική200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα