Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αντιπολίτευση για «Συνεργασία» στη Ζίτσα

Εικόνα του άρθρου Αντιπολίτευση για «Συνεργασία» στη Ζίτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2018, 16:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το δρόμο που άνοιξαν οι περιφερειακές παρατάξεις «Συμμαχία Ηπειρωτών» και «Ήπειρος της Ανατροπής», παίρνουν και οι παρατάξεις του Δήμου Ζίτσας «Αυτοδιοικητική Ενότητα» (η αξιωματική αντιπολίτευση με τον Βασίλη Γαρδίκο) και η «Ριζοσπαστική Ανατροπή» με τον Μανώλη Ματσάγκα.

Οι παρατάξεις, που αναφέρονται πολιτικά (χωρίς να είναι αναγκαστικά ομοιογενής η πολιτική τους αναφορά) στους χώρους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζονται για κοινή εκδήλωση στις 8 Οκτωβρίου, στις 19.30, στο παλιό δημαρχείο Ελεούσας.

Οι δύο παρατάξεις είχαν κοινό βηματισμό και σε άλλα θέματα, όπως η αντίθεση στις μονάδες βιοαερίου (που ήταν γενικευμένη στο συμβούλιο) και τώρα, όπως τονίζουν, θα διαμορφώσουν την ιδρυτική διακήρυξη, τις αρχές και το πλαίσιο δράσης της νέας παράταξης, της «Συνεργασίας»

Βάζουν απέναντί τους τη δημοτική αρχή του Μιχάλη Πλιάκου, κατηγορώντας τη ότι « δέσμια των πολιτικών της αρχών και νοοτροπιών, αλλά και της αλαζονείας της, διοικεί το Δήμο Ζίτσας συγκεντρωτικά-ερήμην των δημοτών, χωρίς εκπόνηση σοβαρού σχεδιασμού, χωρίς ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών, με μόνο οδηγό το χάιδεμα αυτιών και το πρόσκαιρο εκλογικό συμφέρον».

Βάση της συνεργασίας, είναι ο νέος νόμος με την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Έφτασε η ώρα να παραμερισθούν οι όποιες διαφορές, ότι έφθασε η ώρα της συνεργασίας και της ευρείας συμμετοχής ώστε να αντιμετωπισθούν τα σημαντικά προβλήματα που βιώνει ο δημότης. Η θέσπιση της απλής αναλογικής ανοίγει το δρόμο για λειτουργία του Δήμου σε δημοκρατική βάση, βασισμένη στη σύνθεση και όχι στη διαίρεση», αναφέρουν.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back