ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αντι-Covid εξοπλισμός από την Περιφέρεια

Εικόνα του άρθρου Αντι-Covid εξοπλισμός από την Περιφέρεια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2020, 17:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Περιφέρεια Ηπείρου, κι όχι το υπουργείο Υγείας, συνεχίζει να διαθέτει χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό των νέων μονάδων Covid-19 στα Γιάννενα.

Σε σημερινή της συνεδρίαση, η οικονομική επιτροπή ενέκρινε την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια για την προμήθεια εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 195.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια θα προχωρήσει στην προμήθεια ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού για την 3η και 4η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, αλλά και στην προμήθεια κι άλλων λυόμενων κοντέινερ, προϋπολογισμού 74.400, για το ίδιο νοσοκομείο.

Επίσης, μια ακόμη  προμήθεια θα γίνει για το πολυδύναμο κέντρο του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», το οποίο «επιστρατεύτηκε» για τις ανάγκες νοσηλείας ασθενών με Covid-19. Η Περιφέρεια θα προμηθευτεί συσκευές αρνητικής πίεσης, συνολικού προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Οι χρηματοδοτήσεις θα προέλθουν από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου.

Την ίδια ώρα, η Περιφέρεια συνδράμει όχι μόνο το υπουργείο Υγείας αλλά και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση. Θα βοηθήσει την 8η Ταξιαρχία στον έλεγχο όλων όσων καταταγούν τις επόμενες μέρες στο στρατόπεδο Περάματος. Θα γίνει η προμήθεια 15 παραβάν και θα διατεθούν rapid tests για τους στρατεύσιμους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back