Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν υποθηκοφυλακεία, ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία

Εικόνα του άρθρου Ανοίγουν υποθηκοφυλακεία, ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2020, 16:41
ΕΛΛΑΔΑ

Από την Δικαιοσύνη θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ειδικότερα από τις 27 Απριλίου θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τα υποθηκοφυλακεία, «έμμισθα και άμισθα», ενώ θα ανοίξουν επίσης ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία για συγκεκριμένες διαδικασίες:

  • συναινετικές προσημειώσεις Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων
  • ανακλήσεις προσημείωσης
  • συντηρητικές κατασχέσεις
  • δικαστικές μεσεγγυήσεις

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, οι διαδικασίες συναινετικών προσημειώσεων θα γίνεται μέσω των γραμματειών χωρίς την συμμετοχή των διαδίκων, σημείωσε ο κ. Πέτσας. Ουσιαστικά, δεν «επαναλειτουργεί» το δικανικό σύστημα, αλλά μόνο διαδικασίες που σχετίζονται με δανεισμό και κατασχέσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο μετάβασης.

Όσον αφορά τα μέτρα περιορισμού την Πρωτομαγιά, τόνισε πως «θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών και όλοι θα κινηθούμε πάλι με σχέδιο και συγκροτημένα».

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης, ο Στ. Πέτσας τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής και συλλογικής προστασίας «για όσο διάστημα χρειαστεί».


Σταδιακά

Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως όπως γνωρίζουμε ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα. «Δεν είμαστε όμως ακόμη εκεί. Χρειάζεται να επιμείνουμε στα μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή θα είναι σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Θα είναι μια δύσκολη άσκηση την οποία καλούμαστε να λύσουμε και πάλι όλοι μαζί».

Αναλυτικότερα επεσήμανε πως η αρχή μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού που σύμφωνα και με τις υποδείξεις των ειδικών διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές και από τις οικονομικές δραστηριότητες που συνεπάγονται λιγότερο συνωστισμό όπως για παράδειγμα τα μικρά καταστήματα λιανεμπορίου, μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τα σχολεία. Υπογράμμισε ωστόσο πως «σε κάθε περίπτωση έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως τους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back