Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επίσκεψη γνωριμίας

Εικόνα του άρθρου Επίσκεψη γνωριμίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2021, 18:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια περισσότερο εθιμοτυπική επίσκεψη, στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων του, έκανε ο Στέλιος Πέτσας, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και νυν αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Πέτσας επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και το δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ. Είπε τα καλύτερα λόγια για την πόλη, χαρακτηρίζοντάς τη «εμβληματική για την πατρίδα μας», μεταξύ άλλων.

O κ. Καχριμάνης ενημέρωσε τον κ. Πέτσα για τις πρόσφατες ζημιές από την κακοκαιρία και για την πάγια θέση του για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «του εξήγησα (του κ. Πέτσα) ότι υπάρχουν θέματα με τις πλημμύρες, καθώς (οι παρεμβάσεις) δεν εξαρτώνται μόνο από την Περιφέρεια, αν και ως Πολιτική Προστασία δεν έχουμε αφήσει τίποτε στην τύχη του.  Τον ενημέρωσα και τους απαιτούμενους πόρους».

Ο δήμαρχος κ. Ελισάφ είπε, από την πλευρά του «ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται δίπλα μας και θα συνεργαστούμε το επόμενο διάστημα για να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα της πόλης μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα στηριχθεί από το κράτος και την κυβέρνηση ώστε να μπορέσει να απαντήσει αποτελεσματικά στις προκλήσεις που θα υπάρξουν όταν γίνει άρση των απαγορευτικών μέτρων».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο αν. υπουργός μίλησε για τον εκλογικό νόμο, λέγοντας ότι «οποίος θα έρθει γρήγορα για να βάλει ένα τέλος σε αυτή την δυσκολία και το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων ώστε να είναι απολύτως σαφές τι κάνει το κράτος, τι κάνει η περιφέρεια και τι οι Δήμοι».  Υπενθυμίζεται ότι ήδη η κυβέρνηση παρενέβη μετεκλογικά σε ήδη υπαρκτό εκλογικό αποτέλεσμα, αλλάζοντάς το. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, ο νόμος θα διακρίνει τους ρόλους και τις αρμοδιότητες Περιφερειών-Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.  

Επίσης, ο κ. Πέτσας προετοίμασε για νέο νόμο για τα ζώα συντροφιάς και αναφέρθηκε γενικά στα έργα που έχουν ενταχθεί στον «ΦιλόΔημο ΙΙ» και στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ακόμα, ο κ. Πέτσας επισκέφθηκε την ΠΕΔ Ηπείρου, όπου συνάντησε τον πρόεδρο Χρήστο Ντακαλέτση και μέλη της διοίκησης.

Ο κ. Ντακαλέτσης έδωσε «διαπιστευτήρια», υπογραμμίζοντας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τις διαχρονικά καλές σχέσεις των Δήμων της Ηπείρου με την τελευταία ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ευχόμενος να συνεχιστεί και με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου το κλίμα αυτό».

Ο κ. Πέτσας από την πλευρά του αναφέρθηκε και εκεί, στα έργα από «ΦιλόΔημο ΙΙ» και «Αντώνης Τρίτσης», στο νέο εκλογικό νόμο και στη στήριξη για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Η ΠΕΔ κατέθεσε μια σειρά αιτήματα, με γνώμονα την «αποκατάσταση του θεσμικού κύρους της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Μεταξύ των αιτημάτων υπάρχουν η πρόβλεψη προσκλήσεων χρηματοδότησης δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης του μεταχρωματικού έλκους των πλατάωων, η  χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης» αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως πλημμυρόπληκτες με σχετικό ΦΕΚ, η ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας και η επιτάχυνση της αναθεώρησης του νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back