ΕΛΛΑΔΑ

Αναβάλλεται η κατάθεση του «νόμου Πέτσα»

Εικόνα του άρθρου Αναβάλλεται η κατάθεση του «νόμου Πέτσα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2020, 21:42
ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τη συνάντηση εκπροσώπων των ομοσπονδιών και των ενώσεων στο χώρο του Τύπου με τον υπουργό Στέλιο Πέτσα, αναβάλλεται η κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου για τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας, «προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η διαβούλευση του υπουργού με τους εργαζόμενους στο χώρο των ΜΜΕ» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, η ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει τις εργοδοσίες που προσέφυγαν δικαστικά, ζητώντας να κριθεί παράνομη η απεργιακή κινητοποίηση.

«Η προσφυγή της εργοδοσίας στα δικαστήρια δεν εμπόδισε την συνέχεια της απεργίας, καθώς αυτή κρίθηκε παράνομη, μετά την ολοκλήρωση της και μάλιστα για καθαρά τυπικούς λόγους, χωρίς κατ’ ελάχιστον να κριθεί η νομιμότητα των αιτημάτων και το δίκαιο του αγώνα μας» αναφέρει η ΠΟΕΣΥ.

Επίσης αναφέρει ότι οι εργοδοσίες σε Star και Alpha, έστειλαν μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους απεργούς συναδέλφους, «μέσω των οποίων η διεύθυνση τους προέτρεπε να αποφεύγουν να συμμετέχουν σε απεργίες, τις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ θα έπρεπε να γνωρίζουν, ότι είναι παράνομες».

Η ΠΟΕΣΥ τονίζει:

«Τα εν λόγω μηνύματα θα ήταν στην πραγματικότητα αστεία, εάν δεν αντικατόπτριζαν την προσπάθεια της διεύθυνσης να παρέμβει στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων, οι οποίοι ούτε μπορούν ούτε έχουν την παραμικρή νομική υποχρέωση να γνωρίζουν, εάν μία απεργία είναι παράνομη, ιδιαίτερα, όταν η νομιμότητα της συνδέεται με την με την κοινοποίηση των σχετικών εξωδίκων για την προκήρυξη της. Εξάλλου, όσοι γράφουν και υπογράφουν τέτοιου είδους μηνύματα θα έπρεπε να γνωρίζουν, ότι όπως έχει κρίνει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, για τους απεργούς εργαζόμενους μία απεργία είναι νόμιμη, ώσπου να κηρυχθεί παράνομη από το αρμόδιο δικαστήριο και μάλιστα αμετακλήτως.
Με τα δεδομένα αυτά, καταγγέλλουμε τη διεύθυνση των τηλεοπτικών σταθμών STAR και ALPHA, για την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των συναδέλφων και την καλούμε να απέχει από κάθε ενέργεια, που θίγει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων για συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Προειδοποιούμε δε, ότι αντίστοιχες ενέργειες από οπουδήποτε και αν προέρθουν στο μέλλον δεν θα γίνουν αποδεκτές. Οι εργαζόμενοι στον Τύπο έχουν αποδείξει, ότι δεν εκβιάζονται και δεν απειλούνται. Παραμένουν ακλόνητοι στις θέσεις τους, αποτελώντας έναν από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας και της ελευθερίας έκφρασης, λόγου και σκέψης».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back