Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αλλού είναι το πρόβλημα…»

Εικόνα του άρθρου «Αλλού είναι το πρόβλημα…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/12/2017, 14:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε μια άλλη βάση, πολύ πιο ψύχραιμη και ορθολογική (σε σύγκριση με τις θέσεις των παρατάξεων του Νίκου Γκόντα και του Άρη Μπαρτζώκα), θέτει η δημοτική παράταξη «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή» με επικεφαλής τον Λάζαρο Νάτση την αντιπαράθεση που βιώνει η πόλη με αφορμή την εκδοχή του «Πύργου του Τάτλιν» στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η παράταξη ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή για τον τρόπο που αντιμετωπίζει γενικότερα την εορταστική περίοδο, ενώ επιπλέον επισημαίνει ότι «ο πύργος σκέπασε το δάσος» εννοώντας τα πολύ πιο ουσιώδη προβλήματα που είχε και έχει η πόλη, όπως τον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΥΑΙ. Αναρωτιέται δε με νόημα ποιες ήταν οι αντιδράσεις όταν η κεντρική πλατεία μετατρεπόταν σε ιδιωτικό πάρκινγκ και σε ταράτσα ή όταν το Ξενία ιδιωτικοποιούνταν και καλεί τους πολίτες «να συναντηθούμε πέρα από τα πληκτρολόγια μας» για τα ουσιώδη προβλήματα της πόλης.

Όσο για το εορταστικό «μενού» της πόλης, η παράταξη ξεκαθαρίζει ότι η εκδοχή του «Πύργου του Τάτλιν» δεν αποτελεί τίποτα άλλο από μια εικαστική παρέμβαση των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. «Είναι μια πειραματική σπουδαστική πρωτοβουλία. Συνεπώς είναι καλοδεχούμενη ως τέτοια» τονίζει.

Για την παράταξη του Λάζαρου Νάτση, το πρόβλημα εντοπίζεται στη «μη πρωτοβουλία» εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών. Καταγγέλλει δε ότι «μεταβίβασε αριστοτεχνικά την εορταστική περίοδο στο γνωστό μας Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο. Καμία έκπληξη καθώς έχει δηλωθεί απερίφραστα ότι δεν χρειάζεται να επιχειρεί ο Δήμος», ενώ εκτιμά ότι η όλη χριστουγεννιάτικη πρόταση του Δήμου είναι ένα απλό τουριστικό μάρκετινγκ.

Κατά τα άλλα, η παράταξη υπενθυμίζει την πρόταση που είχε κάνει από το καλοκαίρι στο δημοτικό συμβούλιο για «Γιαννιώτικα Χριστούγεννα». Η πρόταση αυτή αφορούσε την κατασκευή ενός παραδοσιακού καϊκιού, η οποία θα πραγματοποιούνταν από τους λιγοστούς τεχνίτες στο νησάκι και θα ακολουθούσε καθέλκυση και μεταφορά του στην κεντρική πλατεία, με βιντεοσκόπηση της όλης διαδικασίας για να λειτουργήσει και ως εκπαιδευτικό υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back