Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Γιάννενα Τώρα»: Θέλει κι ένα παραδοσιακό έλατο

Εικόνα του άρθρου «Γιάννενα Τώρα»: Θέλει κι ένα παραδοσιακό έλατο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/12/2017, 20:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη γιαννιώτικη πραγματικότητα των social media δεν την απασχολεί αυτές τις ημέρες τίποτα άλλο από τον «Πύργο του Τάτλιν». Το «δέντρο» της κεντρικής πλατείας που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που βρίσκονται μπροστά από μια οθόνη, δεν το θέλουν. Είναι πραγματικά πρωτοφανές το γεγονός πως ένα «δέντρο» της κεντρικής πλατείας (μιας πλατείας στην οποία «φιλοξενείται» -για να μην ξεχνιόμαστε- και ο επίχρυσος ανδριάντας του Πύρρου) με τους όποιους συμβολισμούς έχει καταφέρει να απασχολεί όλα τα Γιάννενα.

Μακριά από την πραγματικότητα των social media, η μόνη επίσημη αντίδραση που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής, είναι αυτή της δημοτικής παράταξης «Γιάννενα Τώρα» με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα, μια παράταξης που φημίζεται για τα αντανακλαστικά της...

Η παράταξη του κ. Μπαρτζώκα ζητά από τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, την τοποθέτηση ενός στολισμένου έλατου δίπλα στον «Πύργο του Τάτλιν». Σε διαφορετική περίπτωση, όπως σημειώνει, θα το κάνει η ίδια η παράταξη «Γιάννενα Τώρα».

Στη σχετική ανακοίνωση, γίνεται επίκληση στην «απογοήτευση» που προκαλεί στους Γιαννιώτες ο διάκοσμος της κεντρικής πλατείας, υπογραμμίζοντας παράλληλα την απουσία των δημοτών από την εορταστική εκδήλωση της Παρασκευής. Όσο για τον «Πύργο του Τάτλιν», η παράταξη εκτιμά ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό δημιούργημα των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών «αλλά σαφώς δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον κλασικό χριστουγεννιάτικο διάκοσμο που περιμένουν να δουν τις μέρες αυτές οι συμπολίτες μας». Προσθέτει δε ότι το έργο αυτό τέχνης μπορεί να τοποθετηθεί στην παραλίμνια περιοχή ή σε κάποια πλατεία του μεγάλου καλλικρατικού Δήμου (εννοεί μάλλον μετά τα Χριστούγεννα).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3