Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλη μια συνάντηση για την Παμβώτιδα

Εικόνα του άρθρου Άλλη μια συνάντηση για την Παμβώτιδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2022, 17:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την έκτη συνάντησή τους είχαν οι φορείς και εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία της Παμβώτιδας, μετά από πρόσκληση αντιδημάρχου Ιωαννίνων Βασίλη Βλέτσα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, ο πρόεδρος του Νησιού Άρης Λιούμπος, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ιωαννίνων, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Δημοτικής Αστυνομίας, η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου, ο σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων και εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Επίσης, συμμετείχε το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης, παρότι πρόσφατα εκδόθηκε το ΦΕΚ διάλυσης του φορέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου πάντα, έγινε απολογισμός, παρουσιάστηκαν ενδεικτικοί δείκτες μετρήσεων ποιότητας υδάτων και συζητήθηκαν τρέχοντα ζητήματα που και αποφασίστηκε ότι οι έλεγχοι τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο θα επικεντρωθούν στην  «αποτροπή της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης στερεών και ζωικών αποβλήτων πλησίον της λίμνης».

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει κάτι, οπότε λογικά δεν συζητήθηκαν θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος και αρμοδιότητας, όπως για παράδειγμα οι εργασίες στο αγρόκτημα Κατσικά, για τις οποίες ο Φορέας είχε απευθύνει ερώτημα εδώ και αρκετές μέρες προς τον Δήμο, τον αντιδήμαρχοο κ. Βλέτσα, αλλά και το αστυνομικό τμήμα Ιωαννίνων. Τρεις φορείς δηλαδή που πήραν μέρος στη σύσκεψη.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ιωαννιτών ακόμα δεν έχει πάρει θέση για την απόφαση του περιφερειάρχη να χωροθετήσει το κλειστό πρώην ξιφασκίας σε έκταση της πρώην ΔΕΛΙ, που περιλαμβάνεται στην παραχώρηση του αγροκτήματος Κατσικά.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back