Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλη μια καταδίκη της επίθεσης στον Β. Νιτσιάκο

Εικόνα του άρθρου Άλλη μια καταδίκη της επίθεσης στον Β. Νιτσιάκο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/10/2018, 18:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά την πρυτανεία και τον ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, ένας άλλος φορέας έρχεται να καταδικάσει την επίθεση που δέχθηκε από ακροδεξιά στοιχεία πριν από λίγες ημέρες ο καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλης Νιτσιάκος.

Η νέα ανακοίνωση καταδίκης έχει τη σημασία της καθώς προέρχεται από έναν φορέα που δραστηριοποιείται στην Κόνιτσα, εκεί που ο κ. Νιτσιάκος δέχτηκε την επίθεση.

Πρόκειται για τη δημοτική κίνηση πολιτών Κόνιτσας «Ο τόπος που θέλω να ΖΩ» με επικεφαλής τον Βασίλη Σπανό, η οποία καταδικάζει την «αναίτια και απρόκλητη επίθεση» σε βάρος του κ. Νιτσιάκου από «ακραία στοιχεία τα οποία δρουν προκλητικά και ανενόχλητα» όπως αναφέρει.

Η δημοτική κίνηση εκφράζει ιδιαίτερα την ανησυχία της, καθώς, όπως αναφέρει, «πληθαίνουν επικίνδυνα παρόμοιες αντιδημοκρατικές και φασιστικές συμπεριφορές που στιγματίζουν την κοινωνία, την πολιτική και τον πολιτισμό μας». Η κίνηση του υποψήφιου δημάρχου κ. Σπανού, καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς να «περιφρουρήσουν τις δημοκρατικές ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες δεκαετιών και να απομονώσουν ‘εκείνους’ που ονειρεύονται ολοκληρωτικές επιλογές. Η Δημοκρατία δεν βιάζεται και δεν εκβιάζεται…».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ
Να «περιφρουρήσουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες δεκαετιών. Αποτελεσματική δράση σε τετοιες συμπεριφορές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back