Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος Κόνιτσας: Υποψήφιος δήμαρχος ο Β. Σπανός

Εικόνα του άρθρου Δήμος Κόνιτσας: Υποψήφιος δήμαρχος ο Β. Σπανός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/10/2018, 15:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία ανακοινώνει ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ο τόπος που θέλω να ζω» του Δήμου Κόνιτσας Βασίλης Σπανός.

Η παράταξη στις προηγούμενες εκλογές είχε κατέβει με επικεφαλής την Ελένη Παπαμιχαήλ. Ο κ. Σπανός είχε εκλεγεί τότε δημοτικός σύμβουλος και στη συνέχεια ανέλαβε επικεφαλής της παράταξης της μείζονα αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Κόνιτσας.

«Μια παράταξη που όλο το χρονικό διάστημα από τις προηγούμενες εκλογές μέχρι σήμερα παραμένει ενεργή εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Με την οργανωτική δομή που δημιουργήσαμε, τη δημοτική ομάδα και την γραμματεία μείναμε κοντά στη βάση της παράταξης, κοντά στην κοινωνία. Αυτή την περίοδο η προσπάθειά μας έγκειται κυρίως στο να διευρύνουμε αυτή τη βάση, ενεργοποιώντας νέες δυνάμεις, χωρίς αποκλεισμούς, από όλο το πολιτικό δημοκρατικό φάσμα, επιδιώκοντας συνεργασίες, όπως άλλωστε προτάσσει η νέα πραγματικότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση, το πρόγραμμα Κλεισθένης» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Σπανός και η παράταξή του προτάσσουν ως μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής το δημογραφικό. «Πρωταρχικό μέλημα μας είναι η αναστροφή αυτής της πορείας. Όσα έχουν γίνει στο παρελθόν δεν μπορούν να αλλάξουν, αλλά μπορούν οι παραλείψεις και τα λάθη αυτού του παρελθόντος να δείξουν την κατεύθυνση που θα πρέπει να κινηθούμε από εδώ και πέρα» επισημαίνεται.

Η πρόταση της παράταξης αφορά την αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Κόνιτσας, όπως είναι ο εναλλακτικός τουρισμός, η ορειβασία, το ψάρεμα, τα δασικά προϊόντα, οι ιαματικές πηγές, τα αγροτικά και κτηνοτροφικά τοπικά προϊόντα.

Στην ανακοίνωση γίνεται και  άσκηση κριτικής στη σημερινή δημοτική αρχή, την οποία η παράταξη κατηγορεί για «κακή διαχείριση της καθημερινότητας, με μικρά περιστασιακά έργα που τις περισσότερες φορές εξυπηρετούσαν μικροπολιτικά, παλαιοκομματικά, συντεχνιακά συμφέροντα όσων την στήριξαν για να εκλεγεί ή όσων προσδοκά να την ψηφίσουν στο μέλλον».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back