Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Άλλη μία «δημοσκόπηση» για την Περιφέρεια Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Άλλη μία «δημοσκόπηση» για την Περιφέρεια Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/10/2022, 12:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ενημερωτική για αυτοδιοικητικά θέματα ιστοσελίδα aftodioikisi.gr επιχειρεί άλλη μία… «δημοσκόπηση» που αφορά την Ήπειρο. Σημειωτέον ότι η aftodioikisi.gr δεν είναι μια πιστοποιημένη εταιρία δημοσκοπήσεων.

Το δείγμα της βασίστηκε σε 603 ερωτηματολόγια μέσω της πλατφόρμας Google Forms για την περίοδο 2-12 Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα της «δημοσκόπησης» έρχονται να αποτυπώσουν μια σημαντική δυσαρέσκεια των Ηπειρωτών στα της καθημερινότητας, με κυρίαρχα θέματα το οδικό δίκτυο και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Από το έργο του σημερινού περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη δήλωσαν «πολύ ικανοποιημένοι» μόνο το 22%. Την ίδια ώρα «καθόλου ικανοποιημένοι» δήλωσαν το 52%. Σε αυτήν την κατηγορία συμμετέχει και σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων της ΝΔ. Ενδιαφέρον έχει ότι ο κ. Καχριμάνης συγκεντρώνει 39% θετικές αξιολογήσεις μεταξύ των ψηφοφόρων του 2019, 22% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και 15% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα της καταλληλότητας για τη θέση του περιφερειάρχη, εκτός από τον κ. Καχριμάνη με 23% και τον επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης Σπύρο Ριζόπουλο με 16%, το παρών δίνει και ο νυν πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης με 15%. Για τον κ. Αλμπάνη, φημολογείται η υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ωστόσο, ο ίδιος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του μέχρι στιγμής.

Στη λίστα περί καταλληλότητας περιφερειάρχη, εμφανίζονται και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς (8%) και ο Λάμπρος Γεωργόπουλος που έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Η έρευνα της aftodioikisi.gr κατέγραψε και υψηλά ποσοστά μη ικανοποίησης από τα πεπραγμένα των δημοτικών αρχών στις τέσσερις πρωτεύουσες. Για τον Δήμο Ιωαννιτών, το ποσοστό μη ικανοποίησης φτάνει το 55%, ενώ 1 στους 10 δηλώνει με βεβαιότητα πως η τωρινή δημοτική αρχή θα επανεκλεγεί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3