ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καχριμάνης-aftodioikisi.gr: «Διάλογος» για μια «δημοσκόπηση»

Εικόνα του άρθρου Καχριμάνης-aftodioikisi.gr: «Διάλογος» για μια «δημοσκόπηση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2022, 12:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η «δημοσκόπηση» του aftodioikisi.gr, χωρίς να είναι κάποια πιστοποιημένη μέτρηση, προκάλεσε ένταση.

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης «ήρξατο χειρών αδίκων», καθώς με τον προσφιλή του τρόπο, σε ένα από τα (πολλά) προσωπικά προφίλ που διατηρεί στο facebook (και όπου κατά καιρούς αναρτά σχεδόν τα πάντα, από προσφιλή του ΜΜΕ μέχρι… κοινωνικό σχολιασμό), απάντησε στην έρευνα του ιστοτόπου σχετικά με τη δημοφιλία αυτοδιοικητικών στα Γιάννενα, ως εξής:


Προφανώς, ο κ. Καχριμάνης βρήκε λόγο να απαντήσει σε μια τέτοιου είδους έρευνα για… τους δικούς του λόγους, αφήνοντας υπονοούμενα για τις σχέσεις του ιστοτόπου και παρουσιάζοντας τις δικές του «μετρήσεις».

Η Αυτοδιοίκηση από την πλευρά της, βρήκε λόγο να απαντήσει στην ανάρτηση του κ. Καχριμάνη.

Καταρχάς αρνείται τα περί «κολλητών» και αναφέρει: «Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι τις δημοσκοπήσεις αμφισβητούσαν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τώρα, αποκαλύπτεται ότι η αμφισβήτηση επεκτείνεται και σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος».

Λέει επίσης ότι «δεν θα μπει σε διάλογο με τον κ. Καχριμάνη» (ενώ έχει ήδη μπει…) και τον παραπέμπει σε απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, λέγοντας «αντί να δει τα αδιέξοδα της πολιτικής του, του φταίνε ξανά οι μετρήσεις».

Η «δημοσκόπηση» έγινε με google forms μεταξύ 2-12 Οκτωβρίου, απάντησαν 603 άτομα και η aftodioikisi διευκρινίζει ότι αφενός το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό, αφετέρου υπάρχουν ασυμμετρίες προς το φύλο, επίπεδο μόρφωσης και ηλικία όσων απάντησαν. Στην Ελλάδα βέβαια, οι «δημοσκοπήσεις» είναι πολιτικό εργαλείο, είτε πέφτουν μέσα, είτε όχι…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back