ΚΟΣΜΟΣ

Αλλάζει σελίδα το Ισραήλ

Εικόνα του άρθρου Αλλάζει σελίδα το Ισραήλ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2021, 00:55
ΚΟΣΜΟΣ

Το ισραηλινό κοινοβούλιο έδωσε απόψε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος διαδέχεται τον Νετανιάχου που ήταν στην εξουσία επί 12 χρόνια.

Από τους 119 παρόντες βουλευτές (του 120μελούς Κοινοβουλίου) 60 ψήφισαν υπέρ του νέου συνασπισμού, στον οποίο μετέχουν η δεξιά, η αριστερά και στηρίζει επίσης αραβικό κόμμα. 59 βουλευτές, κυρίως του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου, της άκρας δεξιάς και υπερορθόδοξων κομμάτων, καταψήφισαν.

Ο Ναφτάλι Μπένετ, πρώην σύμμαχος του Νετανιάχου θα είναι ο νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ, επικεφαλής μιας κυβέρνησης που στηρίζουν συνολικά οκτώ κόμματα με σημαντικές μάλιστα ιδεολογικές διαφορές.

Ο Νετανιάχου παραμένει ηγέτης του κόμματος Λικούντ και θα είναι αρχηγός της αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα οι Ισραηλινοί βουλευτές εξέλεξαν τον κεντρώο Μίκι Λεβί πρόεδρο του Κοινοβουλίου.


Πανηγυσρισμοί

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα το βράδυ για να γιορτάσουν την αποχώρηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου από την πρωθυπουργία επί 12 χρόνια.

Ένα περιχαρές πλήθος γέμισε την πλατεία Ράμπιν, στο κέντρο του Τελ-Αβίβ, για να γιορτάσει την αλλαγή της κυβέρνησης που επικυρώθηκε σήμερα από το Κοινοβούλιο με μικρή πλειοψηφία 60 βουλευτών υπέρ του νέου συνασπισμού, έναντι 59 που καταψήφισαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters/dpa

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back