Αγωνιστική Συσπείρωση: «Χορτάσαμε χειροκροτήματα»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2021, 17:29

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και Χατζηκώστα (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), καλεί στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο στις 19.00, 13/5, και με ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας νοσηλευτών-τριών αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Έχουμε ‘χορτάσει’ χειροκροτήματα, ευχαριστίες, υποσχέσεις από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε τίποτα θετικό να περιμένουμε από τις «δεσμεύσεις» τους. Γνωρίζουμε ότι ευθύνονται για την χρόνια υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, υλοποιώντας τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία η υγεία είναι ‘ατομική ευθύνη’ και η υγειονομική περίθαλψη είναι ‘εμπόρευμα’ και πρέπει να υπόκειται στους ‘νόμους της αγοράς’».

Στη μακροσκελή της ανακοίνωση, συμπληρώνει, σε  άλλο σημείο:

«Η υγεία και η ζωή μας δεν είναι ‘λάστιχο’ για να την αξιοποιούν όποτε και για όσο θέλουν οι επιχειρηματίες και το κράτος εργοδότης. Στον τομέα της υγείας γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει να δουλεύουμε αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, για 6ημέρα την εβδομάδα με ένα ρεπό και να έχουμε δεκάδες χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back