Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καταγγελίες για νέα περιστατικά στο «Χατζηκώστα»

Εικόνα του άρθρου Καταγγελίες για νέα περιστατικά στο «Χατζηκώστα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/02/2021, 17:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και άλλο περιστατικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» καταγγέλλει η ΑΣΥ (ΠΑΜΕ) με κρούσμα: Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ασθενής που διακομίστηκε από τη ΜΕΘ, μετά από χειρουργική επέμβαση, στη Γανθοχειρουργική-ΩΡΛ κλινική, βρέθηκε θετική στον κοροναϊό.

Η παράταξη αναφέρει πως, παρότι στη ΜΕΘ είχε βγει θετική εργαζόμενη, δεν έγινε συσχέτιση και κατόπιν, «ακολούθησαν δυο νοσηλευτές της ΩΡΛ θετικοί, (ο ένας έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου)», ενώ καταγγέλλει ότι έγινε «προσπάθεια να αποδοθεί η ευθύνη για την νόσηση της ασθενούς στην μία νοσηλεύτρια».

Η ΑΣΥ σημειώνει ότι η κλινική παραμένει σε λειτουργία, βγαίνουν σε καραντίνα η πλειοψηφία των νοσηλευτών και γιατρών, παραμένουν όμως για την λειτουργία της κλινικής κάποιοι νοσηλευτές οι οποίοι ήταν επαφές της ασθενούς την προηγούμενη εβδομάδα.

«Μετακινείται προσωπικό από άλλες κλινικές, δημιουργώντας πρόβλημα στην λειτουργία των άλλων κλινικών. Ταυτόχρονα, συνοδός στην μαιευτική βγαίνει θετική» συμπληρώνει.

Τα κρούσματα, έρχονται σε συνέχεια γεγονότων των τελευταίων δέκα ημερών στο νοσοκομείο. Η ΑΣΥ Χατζηκώστα καταγγέλλει μεταξύ άλλων ότι «η μη έγκαιρη διάγνωση του covid, η απουσία συστηματικών προληπτικών ελέγχων στο προσωπικό, η ανεπαρκείς και με λάθος μέθοδο ιχνηλατήσεις, η έλλειψη μέσων υψηλής ατομικής προστασίας όπως μάσκες υψηλής προστασίας, οι μετακινήσεις του εξαντλημένου προσωπικού από κλινική σε κλινική (και από απλή κλινική σε κλινική covid) και η απουσία ενημέρωσης για την κατάσταση της διασποράς στο νοσοκομείο, αποτελούν αθροιστικά κάποιες από τις αιτίες οι οποίες συνεισφέρουν στην εξάπλωση της διασποράς».

Επίσης, τονίζει ότι η απασχόληση προσωπικού και ο συγχρωτισμός κόσμου για τους εμβολιασμούς, «με την απαράδεκτη κυβερνητική εντολή να εμπλακούν τα νοσοκομεία στους εμβολιασμούς, λόγω της άρνησης ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ενισχύουν το πρόβλημα».

Ακόμα, τονίζει ότι οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που δεν φορούν μάσκα και αρνούνται να κάνουν εμβόλιο «πέρα από το γεγονός ότι αυξάνουν τους κινδύνους για διασπορά και βαριά νόσηση, χρησιμοποιούνται σαν άλλοθι από την κυβέρνηση και τους εντολοδόχους της (περιφέρεια Ηπείρου, κυβερνητικοί συνδικαλιστές) για να στοχοποιούνται συλλήβδην όλοι οι υγειονομικοί ως επικίνδυνοι και ανεύθυνοι απέναντι στην κοινωνία».

Τέλος, αποδίδει ευθύνες στη διοίκηση και στην 6η ΥΠΕ για έλλειψη ενημέρωσης και τονίζει ότι «οφείλουμε, αυτούς τους συναδέλφους να τους πείσουμε για το λάθος και την ευθύνη τους και αν δεν πεισθούν, πρέπει να απομονωθούν».

«2,5 εβδομάδες τώρα διοίκηση του ΓΝ Χατζηκώστα και 6η ΥΠΕ τηρούν σιγή ασυρμάτου, αφήνοντας να διαχέονται φήμες και να μιλά ως μοναδικός «γνώστης» του θέματος ο περιφερειάρχης Ηπείρου, ο οποίος μονόπλευρα, άδικα και αντιεπιστημονικά αναδεικνύει ως μοναδική αιτία τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι αυτούς που αρνούνται το εμβόλιο από θέση, με αυτούς που έχουν αντενδείξεις ή επιφυλάξεις και δισταγμούς» αναφέρει και προσθέτει ότι συνδικαλιστές του νοσοκομείου παραμένουν «σιωπηλοί» και στηρίζουν αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back