Αγωνιστικές Κινήσεις: «Διαφημίζουν την παιδεία των λίγων»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2021, 12:45

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Ιωαννίνων καταγγέλλουν την εκδήλωση που συνδιοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών με το Perrotis College στις 8/9, στα Παλιά Σφαγεία.

Καταγγέλλουν μεταξύ άλλων τον δήμαρχο για «φιλοαμερικανικές τάσεις και απόψεις», σε συνδυασμό με το γεγονός ένας από τους φορείς είναι η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και τονίζουν ότι «ίναι γνωστό εδώ και χρόνια το τι είδους αγροτοδιατροφική και περιβαντολλογική ‘ανάπτυξη’ και ‘αξιοποίηση’ ευαγγελίζονται και προωθούν όλοι εκείνοι που ευθύνονται για τη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής σε μονοψήφιο αριθμό του ΑΕΠ, για τη διατροφική ανεπάρκεια και εξάρτηση της χώρας, αλλά και για μία σειρά περιβαντολλογικές καταστροφές τύπου Β. Εύβοιας, με τη γνωστή ‘ανάπτυξη’ και ‘αξιοποίηση’ που ακολουθεί».

Θεωρούν ότι «αυτή η εκδήλωση, λοιπόν, αποτελεί άλλη μία πρόκληση για τα παιδιά -μαθητές και φοιτητές- των λαϊκών οικογενειών, για όλο το γιαννιώτικο λαό που από τη μία βλέπει τα παιδιά του να πετιούνται κατά χιλιάδες εκτός εκπαίδευσης και από την άλλη τα ιδιωτικά κολλέγια με πάσα ευκολία, με κυβερνητική ενίσχυση και με την υποστήριξη της τοπικής δημοτικής αρχής να προπαγανδίζουν τις σπουδές για λίγους και τα δίδακτρα, δηλαδή την κερδοφορία τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back