ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος προβάλλει ιδιωτικό κολλέγιο

Εικόνα του άρθρου Ο Δήμος προβάλλει ιδιωτικό κολλέγιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/08/2021, 15:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών δηλώνει υποστηρικτής της εκδήλωσης που διοργανώνει στα Γιάννενα ιδιωτικό κολλέγιο, το Perrotis College της Θεσσαλονίκης, στις 8 Σεπτεμβρίου στα παλιά σφαγεία.

Με αυτό τον τρόπο, διαλέγει την εντελώς άστοχη χρονική συγκυρία να υποστηρίξει έναν ιδιωτικό εκπαιδευτικό οργανισμό. Άστοχη από κάθε άποψη, αφενός γιατί υπάρχει η γενική συζήτηση για το ρόλο που έπαιξε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στις φετινές πανελλαδικές και το «κλείσιμο ματιού» του Υπουργείου Παιδείας προς ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς, αφετέρου γιατί στο συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει υποστεί βαρύ πλήγμα φέτος.

To συγκεκριμένο είναι ένα γεωπονικό κολλέγιο. Το τμήμα Γεωπονικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα, σημείωσε φέτος μια από τις μεγαλύτερες απώλειες θέσεων, παρότι υποτίθεται ότι αποτελεί «επιλογή αιχμής», συνδεόμενη με την τοπική παραγωγή, τα υπό ίδρυση επιστημονικά ινστιτούτα κ.λπ.

Στην εκδήλωση μάλιστα θα χαιρετίσει ο ίδιος ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος υπήρξε μέχρι τη συνταξιοδότησή του, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Θα χαιρετίσουν επίσης στελέχη και απόφοιτοι του κολλεγίου και θα γίνει παρουσίασε του ΙΙΕΚ της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Σύγχρονες σπουδές για την περιφερειακή ανάπτυξη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back