Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 16-01-2020, 10:41
ΗΠΕΙΡΟΣ

Tον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει την λειτουργία της η πρώτη Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων Cisco Networking Academy στην Πρέβεζα, κατόπιν της σχετικής συμφωνίας του Δήμου με την εταιρεία CISCO και τον πιστοποιημένο από την εταιρεία επιβλέποντα επιστημονικό φορέα του Επιστημονικού Κολεγίου Ελλάδος SCG.

Η Ακαδημία θα λειτουργήσει με ένα πρώτο τμήμα δωρεάν εκπαίδευσης, συμμετοχής στις εξετάσεις και απόκτησης του περιζήτητου από τη ψηφιακή αγορά πτυχίου CISCO Πιστοποίησης Τεχνικού και Διαχειριστή Δικτύων CCNA 15 ατόμων, τα οποία θα επιλεγούν βάση εκπαιδευτικών και κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων από ειδική επιτροπή και θα αποκτήσουν το CCNA μετά από μία εκπαίδευση 200 ωρών. 

Στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσει την Άνοιξη και δεύτερο τμήμα 15 ατόμων για την απόκτηση του CCNA καθώς και θα υπάρξει σταδιακή ανάπτυξη λειτουργίας τμημάτων και άλλων ψηφιακών δεξιοτήτων είτε δωρεάν είτε χαμηλού κόστους συμμετοχής για την κάλυψη των αναγκών κάθε κοινωνικής, εκπαιδευτικής και ηλικιακής ομάδας των Δημοτών όπως αυτά ανακοινωθούν στο www.dimosprevezas.gr

Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ευχαρίστησε τη CISCO και το Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος SCG τονίζοντας ότι αυτή η δράση αποτελεί μία δυναμική απάντηση στην καρδιά του προβλήματος της ανεργίας, και ιδιαίτερα των νέων μας με όραμα και όρεξη για εκπαίδευση και ανάπτυξη στην επαγγελματική τους ανέλιξη.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας έκλεισε με την πεποίθηση ότι «ευελπιστούμε να προσφέρουμε με τα προγράμματα όχι μόνο το κλειδί μίας νέας προοπτικής αλλά συνάμα και το αντικλείδι των δεσμών του επαγγελματικού αυτοπεριορισμού και του πλέον απαγορευτικού φαινομένου του ψηφιακού αποκλεισμού για την ανάπτυξη στην ευρωπαϊκή είσοδο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης».

Στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της αναλυτικής παρουσίασης της Ακαδημίας από τους υπεύθυνους του προγράμματος και θα δημοσιευθεί το κάλεσμα προς τους ενδιαφερόμενους προς απόκτηση του πτυχίου Πιστοποίησης Τεχνικού και Διαχειριστή Δικτύων CCNA της Ακαδημίας Ψηφιακών Δεξιοτήτων Cisco Networking Academy του Δήμου Πρέβεζας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία έλαβε χώρα, στα γραφεία της CISCO στην Αθήνα παρουσία των επικεφαλής αλλά και των Project Managers του προγράμματος από κάθε πλευρά.

Συγκεκριμένα παρέστησαν στη συνάντηση ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος με τον ειδικό συνεργάτη του επικοινωνίας & Στρατηγικού Σχεδιασμού καθώς και Project Manager του εν λόγω προγράμματος Δημήτριο Γερογιάννη, από την εταιρεία CISCO o Regional Sales Manager Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας κ. Νικόλαος Μποτίνης, ο Senior Account Manager Δημοσίου Τομέα κ. Νικόλαος Λαμπρογεώργος και η κα Έλενα Πρασσσάκη Marketing & Communications Manager και Cisco Networking Academy Manager Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας και τέλος από το Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος SCG το οποίο και αποτελεί τον πιστοποιημένο επιστημονικό επιβλέποντα φορέα εκπαιδευτικής και τεχνικής υποστήριξης στο πρόγραμμα της Cisco Networking Academy, η Γενική Διευθύντρια κα Πόπη Νοτιά και ο Υπεύθυνος Τεχνολογίας & Τεχνικής Εκπαίδευσης ο οποίος και θα είναι ο επιστημονικός και τεχνολογικός επιβλέπων στο πρόγραμμα κ. Δημήτριος Τσαούσογλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα