Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αειφόρος Ήπειρος: Πάρκο όχι «ενοικιαζόμενο»

Εικόνα του άρθρου Αειφόρος Ήπειρος: Πάρκο όχι «ενοικιαζόμενο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2023, 20:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Αειφόρος Ήπειρος», στο πλαίσιο των παρεμβάσεών της για διάφορα πολιτικά ζητήματα, έστειλε επιστολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κεντρικό θέμα το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας.

Αυτή τη φορά, η παράταξη, η οποία είχε κάνει νύξη για το θέμα και στις «εναρκτήριες» ανακοινώσεις της, τώρα κάνει μια πιο εκτεταμένη αναφορά, θέτοντας τέσσερα ζητήματα προς το ίδρυμα στην επιστολή, που υπογράφει ο επικεφαλής της, Θουκυδίδης Μουτσόπουλος.

«Παρακολουθούμε στενά το θέμα του «Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας» και θα προβούμε σε όποια κίνηση απαιτηθεί ώστε να  αποτελέσει πυρήνα ενός οικοσυστήματος Οικονομίας της Γνώσης, και δεν θα εκφυλιστεί μόνο σε μια κτιριακή εργολαβία 50 εκ. ευρώ προς ενοικίαση» τονίζει χαρακτηριστικά η παράταξη και στην ίδια ανακοίνωση, παίρνει επίσης σαφή θέση για ένα θέμα των ημερών, για τις εξορύξεις:

«Η καμπάνια που τρέχουμε για δημιουργία ενός πρωτοπόρου οικοσυστήματος Ενεργειακών Κοινοτήτων από τους δήμους, οργανισμούς και παραγωγούς της Ηπείρου, αντί εξορύξεων υδρογονανθράκων, έχει προφανή οικονομική και περιβαλλοντική υπεραξία, αλλά δυνητικά και σημαντικές υπεραξίες εφαρμογής τεχνολογίας αιχμής και ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενης έρευνας και καινοτομίας» αναφέρει.  

Στην επιστολή καθαυτή, η παράταξη τονίζει ακόμα ότι προτεραιότητά της είναι «η στήριξη του τοπικού μας δημόσιου πανεπιστημίου στο έργο του και στη συνεχή στρατηγική επέκταση αναβάθμισή του», ζητώντας την άμεση λειτουργία του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.

Επίσης, τονίζει ότι θα ασχοληθεί «συστηματικά» με τη λειτουργία του αεροδρομίου, λέγοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά την προσπάθεια μετατροπής των Ιωαννίνων σε κόμβο καινοτομίας, όσο δεν είναι δυνατή η άμεση και οικονομική αεροπορική μετακίνηση από και προς την κεντρική Ευρώπη».

Τέλος, σημειώνει ότι θα συμβάλλει στην προσπάθεια βιώσιμης ενεργειακής μετάβασης του ιδρύματος, «οικονομικά επιβεβλημένη», με «προφανή οργανωτική υπεραξία αλλά δυνητικά και ερευνητική-ακαδημαϊκή υπεραξία» όπως αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back