Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ευκαιρία πολιτικής και οικονομικής χειραφέτησης»

Εικόνα του άρθρου «Ευκαιρία πολιτικής και οικονομικής χειραφέτησης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/11/2022, 17:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την «κάρτα» της έδωσε, για πρώτη φορά επίσημα, η παράταξη «Αειφόρος Ήπειρος» που θα συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές, με επικεφαλής τον μηχανικό Θουκυδίδη Μουτσόπουλο.

Ο κ. Μουτσόπουλος, μαζί με τους Θωμά Σουψανά (υπεύθυνο τεχνικών θεμάτων και τεχνολογιών ενέργειας) και τον Λευτέρη Παπασπύρου (υπεύθυνο οικονομικών), παρουσίασαν τις βασικές αρχές και σκοπούς της παράταξης.

Αυτή, σε αδρές γραμμές, συνίσταται στα εξής, όπως ειπώθηκαν από τον κ. Μουτσόπουλο:

«Ευκαιρία πολιτικής και οικονομικής χειραφέτησης»: Ο κ. Μουτσόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά  στη συγκυρία και τις δυνατότητες που παρουσιάζει, διευκρινίζοντας, είτε εξ αρχής, είτε απαντώντας σε ερωτήσεις, ότι η κίνηση είναι στρατηγική και δεν διαλέγει «αντιπάλους» στο υπάρχον αυτοδιοικητικό σκηνικό. Είπε ωστόσο ότι θεωρεί «κατασπατάληση» τα 50 εκατ. ευρώ για το Πάρκο Έρευνας και Τεχνολογίας, τοποθετώντας σε διαφορετική βάση το ζήτημα της καινοτομίας και –αναγκαστικά-, ψηλότερα το θέμα στην ατζέντα της παράταξης, παρότι άλλα ζητήματα θεωρούνται πιο σημαντικά. Εξ ου και οι παρεμβάσεις και στα θέματα επικαιρότητας.

«Ειλημμένη η απόφαση να κατεβούμε»: Σχετικά με το πώς και γιατί της καθόδου, ο κ. Μουτσόπουλος διευκρίνισε ότι είναι μια υπόθεση χρόνων και ότι η παράταξη θα συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές, όχι όμως μόνο με προσανατολισμό τις εκλογές καθαυτές. Ο επικεφαλής τόνισε επανειλημμένα ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, «πέρα από τη σημερινή τοξικότητα» και τις «κοκορομαχίες». Διευκρίνισε ότι η παράταξη θα κατέβει μόνο στις περιφερειακές εκλογές, χωρίς όμως να αποκλείσει «μελλοντικότερη» παρέμβαση στον Δήμο Ιωαννιτών, που παραμένει πεδίο ενδιαφέροντος.

«Δεν πρέπει να αποφευχθεί η μετάβαση στην ανανεώσιμη ενέργεια»: Ένα μεγάλο κομμάτι της πρώτης παρέμβασης, αλλά και των ζητημάτων που ανοίγει η παράταξη, αναφέρονται στο θέμα της ενέργειας. «Πρέπει να απαιτήσουμε άμεσα το ειδικό χωροταξικό σχεδιασμό για τις ΑΠΕ» τόνισε ο κ. Μουτσόπουλος, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι οι εξορύξεις υδρογονανθράκων είναι λανθασμένη και επιζήμια τακτική.

«Βαθιά πολιτικοποιημένοι, δεν ανήκουμε σε κόμματα»: Η παράταξη έχει ήδη ένα σαφές πολιτικό στίγμα, με τον κ. Μουτσόπουλο να τονίζει ότι αντιτίθεται σε «νεοφιλελεύθερες ‘πράσινες’ λογικές», ότι μεταξύ άλλων υπάρχει γνώση για το «πώς χαράζει πολιτικές η ΕΕ», αλλά και ότι υπάρχει αντίθεση στο νεοφιλελεύθερο πλαίσιο.

«Θεματικές παρεμβάσεις, στο εξής»: Η παράταξη, μετά την πρώτη επίσημη δια ζώσης δήλωση, θα ξεκινήσει θεματικές παρεμβάσεις και θα παρουσιάσει τις αναπτυξιακές της δράσεις, «πάντα σαν άρτια στρατηγικά και τεχνο – οικονομικά πλάνα που θα ενσωματώνουν κορυφαία τεχνογνωσία και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις». Έμφαση θα δοθεί στα θέματα στρατηγικής, διοίκησης, ενέργειας, πρωτογενούς τομέα, υψηλής τεχνολογίας, πολιτικής προστασίας, κυκλικής οικονομίας, διαχείρισης υδάτινων πόρων, καθώς και στο τρίπτυχο τουρισμός – εξωστρέφεια – πολιτισμός.

Το επόμενο διάστημα θα ανοίξει και τα γραφεία της, στην οδό Μπιζανίου 38 στα Γιάννενα και θα ανακοινώνει σταδιακά υποψήφιους-ες, ξεκινώντας από τις πρώτες 10 υποψηφιότητες, σύντομα.

ΣΧΟΛΙΑ
Nikos
Χαχαχαχα, μόνο τον αναπτυξιακό οδικό χαρτη που έχουν αναρτήσει στην ιστοσελίδα τους να διαβάσει κανείς καταλαβαίνει ποσό αστείοι είναι οι τύποι. Από τις 56 σελίδες οι 10 τελευταιες είναι οι ίδιες και οι υπόλοιπες είναι σαν κακογραμμένη φοιτητική εργασία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back