Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 11-07-2019, 13:59
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση και λειτουργία του χερσαίου τμήματος του Αγωγού Φυσικού Αερίου IGI Poseidon ενέκρινε την περασμένη Παρασκευή, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε μια από τις τελευταίες πράξεις της προηγούμενης κυβέρνησης.

Τη μελέτη εκπόνησε η τεχνική-μελετητική εταιρία ΑΣΠΡΟΦΟΣ ΑΕ, θυγατρική του ομίλου ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η επιτυχία της έγκρισης - σε χρόνο ρεκόρ - μιας τόσο σύνθετης, ογκώδους και εμπεριστατωμένης μελέτης, μεγέθους 3.500 σελίδων, στην οποία εμπεριέχεται και εκτενής αλληλογραφία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις τοπικές αρχές, καταδεικνύει την τεχνογνωσία και την φερεγγυότητα της ΑΣΠΡΟΦΟΣ, καθώς και την υψηλή επιστημονική κατάρτιση των στελεχών της, ενώ αποτελεί συνέχεια σειράς αντίστοιχων σύνθετων και πολύπλοκων μελετών».

Ο Πέτρος Παπασωτηρίου, διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρίας, δήλωσε πως «οι επιτυχίες αυτές έρχονται να προστεθούν στην τριακονταπενταετή ευδόκιμη πορεία μιας εταιρείας που, αφενός, πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και, αφετέρου, βρίσκεται στην πρωτοπορία των μελετητικών εταιρειών στην περιοχή της ΝΑ  Ευρώπης»,

Ο αγωγός IGI Poseidon, με διάμετρο 48" (122 cm) και μέγιστη πίεση 100 barg, θα εκτείνεται υπογείως σε μήκος περίπου 760,80 km από την περιοχή των Κήπων Έβρου μέχρι το Φλωροβούνι Θεσπρωτίας, όπου και θα συναντά το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού, ο οποίος θα συνδέει την Ελλάδα με το Οτράντο της Ιταλίας. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η εταιρεία IGI Poseidon S.A., η οποία ανήκει ισομερώς στις εταιρείες ΔΕΠΑ Α.Ε. και Edison International Holding.200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα