Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 16-01-2023, 15:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ στηρίζει την 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΟΕ–ΟΤΑ για αύριο Τρίτη 17 Ιανουαρίου, καθώς και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται την ίδια μέρα στις 11.00 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ και η αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τα Γιάννενα, μίλησαν για την απεργία, τα αιτήματα των εργαζόμενων-ειδικά στην αυτοδιοίκηση, αλλά και για το θάνατο σε εργατικό ατύχημα, μιας εργαζόμενης στο Ξυλόκαστρο, που πυροδότησε τις αντιδράσεις.

«Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή τον θάνατο εργαζόμενης στον Δήμο Ξυλοκάστρου που έχασε τη ζωή της πέφτοντας θύμα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και αρκετών δημάρχων, που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους την υγεία και την ασφάλειά τους, ως ‘αναλώσιμους’, την ίδια στιγμή που μπορούν να τα ‘νομιμοποιούν όλα’, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάνοντας ακόμα και μετά θάνατον προσλήψεις και αναγγελίες προσλήψεων» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων.

Σημειώνει ότι την ίδια ώρα η κυβέρνηση «έχει διαλύσει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό έχοντας ως επιλογή την διάλυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) δημιουργώντας εν γνώσει της, συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Συμπληρώνει ότι «είναι αδιανόητα προκλητικό μετά τον τραγικό θάνατο της άτυχης εργαζόμενης και τα όσα έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, το Υπουργείο Εσωτερικών και η ΚΕΔΕ να μην έχουν παρέμβει και αντίθετα να γινόμαστε μάρτυρες ενεργειών συγκάλυψης του εργασιακού ‘εγκλήματος’ στο Δήμο Ξυλοκάστρου».

Η ΑΔΕΔΥ ζητάει άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε όλο το δημόσιο και λήψη ουσιαστικών μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια όλων των εργαζομένων.

(φωτό αρχείου)

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα