ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετική η πρόβλεψη για το 2020

Εικόνα του άρθρου Θετική η πρόβλεψη για το 2020
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2020, 19:45
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόβλεψη για θετικά αποτελέσματα το (δύσκολο) 2020 κάνει η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η οποία έκανε την έκτακτη γενική συνέλευση στο Du Lac.

Η τράπεζα ενημέρωσε τα μέλη της ότι, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία, λόγω της πανδημίας, οι προβλέψεις για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 είναι «ιδιαιτέρως θετικές». Επίσης, παρουσιάστηκαν οι άξονες του νέου τριετούς επιχειρησιακού σχεδίου που έχουν ως στόχο να οδηγήσουν στον μετασχηματισμό της Τράπεζας Ηπείρου «από μια τοπική σε μία ισχυρή συνεταιριστική τράπεζα».

Ο πρόεδρος τράπεζας Κωνσταντίνος Ζωνίδης, τόνισε στο χαιρετισμό του ότι «έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους» και αναφέρθηκε στους σκοπούς της συνέλευσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Βουγιούκας είπε μεταξύ άλλων ότι «η άμεση αντίδρασή μας στις πολυάριθμες δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας, η εποικοδομητική συνεργασία όλων των τμημάτων της Τράπεζας, καθώς και τα σημαντικά βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα που έχουμε στη διάθεσή μας, θωρακίζουν την τράπεζα και προετοιμάζουν το έδαφος για είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα μας».

Ο εντεταλμένος εκτελεστικός σύμβουλος Βασίλης Τσουκανέλης πρόσθεσε ότι η τράπεζα, «μετά την έγκριση του νέου τριετούς επιχειρηματικού σχεδίου και την αναμενόμενη σημαντική ανάπτυξη και βελτίωση των αριθμοδεικτών της πρέπει να έχει τη δυνατότητα και την ευελιξία, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, να μπορεί να προχωρήσει άμεσα  στην έκδοση νέου ομολογιακού δανείου». 

Ύψος, διάρκεια και λοιποί όροι θα καθοριστούν από τις μελλοντικές εξελίξεις και την πορεία της οικονομίας, όπως είπε. 

Ο πρόεδρος του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ και αντιπρόεδρος της τράπεζας Χρήστος Παπαδόγιαννης πρόσθεσε ότι το επιχειρησιακό πρόγραμμα είναι «ρεαλιστικό και προσαρμοσμένο στη σημερινή πραγματικότητα», αλλά έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα.  «Πιστεύουμε ακράδαντα πως θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας ελληνικής, ισχυρής συνεταιριστικής τράπεζας», τόνισε επίσης. 

Στη συνέλευση εγκρίθηκαν οι εγγραφές νέων μελών και εκλέχθηκε η νέα εφορευτική επιτροπή που θα κάνει τις εκλογές του διοικητικού συμβουλίου, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back