Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Θα κλείσουν τα σχολεία;

Εικόνα του άρθρου Θα κλείσουν τα σχολεία;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/03/2020, 10:18
ΕΛΛΑΔΑ

Καταρχάς, μια πρόβλεψη της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου προκειμένου να περιοριστεί ο κοροναϊός, είναι το κλείσιμο των σχολείων.

Ο Θανάσης Τσακρής, καθηγητής της Ιατρικής στο ΑΠΘ και μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, δήλωσε στην ΕΡΑ ότι θα εκτιμηθεί η κατάσταση, όταν «υπάρξουν περιστατικά αρκετά που συνηγορούν στην εξάπλωση του ιού».

Το ίδιο περίπου είπε και η Σταυρούλα Τσιάρα, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων και επικεφαλής της επιτροπής αντιμετώπισης, στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο.

Αυτή τη στιγμή, τέτοιο μέτρο έχει ληφθεί στα σχολεία Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου ως σήμερα, καθώς και, τμηματικά, σε σχολεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Εάν ληφθεί τέτοια απόφαση, μέχρι στιγμής, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει πάρει απόφαση παράτασης της σχολικής χρονιάς. Οι δε τυχόν απουσίες μαθητών-μαθητριών που έχουν επιστρέψει από χώρες «ιατρικού ενδιαφέροντος», θα σημειωθούν, αλλά δεν θα μετρήσουν, έως τις 14 από τη μέρα επιστροφής, εφόσον προσκομιστούν ταξιδιωτικά έγγραφα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3