Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Θα αναζητηθούν ευθύνες»

Εικόνα του άρθρου «Θα αναζητηθούν ευθύνες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/06/2020, 18:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος θα αναζητήσει ευθύνες για τις καταγγελίες του αντιδημάρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Λυκογιώργου, ότι υπηρεσιακός παράγοντας του Δήμου παραποίησε στοιχεία των χρηστών του προγράμματος «Ίριδα», λίγο πριν αυτά σταλούν στο αρμόδιο υπουργείο για να προχωρήσει το πρόγραμμα.

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης στο γραφείο του.

Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ο πρώτος που θα εφαρμόσει το «ίντρανετ» της «Ίριδας», με σκοπό να διαθέτει πλέον ένα και μόνο πρωτόκολλο για τα έγγραφά του, τις υπογραφές και την πορεία τους μέχρι την υλοποίηση του σκοπού τους, καταργώντας σε μεγάλο βαθμό τα πολλαπλά έντυπα και τα ενδεχόμενα απώλειας ή καθυστέρησής τους, στην πορεία τους μεταξύ των υπηρεσιών.

Ο κ. Λυκογιώργος προχτές, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στο TV1, είπε μεταξύ άλλων ότι δέχθηκε «νύξεις» από ιδιοκτήτη εταιρίας λογισμικού, αλλά και ότι έγινε προσπάθεια «παραποίησης στοιχείων» από «υπηρεσιακό παράγοντα του Δήμου».

Ο κ. Ελισάφ είπε μεταξύ άλλων: «Κάθε τι καινούργιο σε ένα κουρασμένο, γερασμένο μηχανισμό του ελληνικού δημοσίου, και τέτοιοι είναι και οι μηχανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, φέρνει αναταράξεις. Κανείς δεν θέλει να αλλάξει την πεπατημένη. Συνήθειες μακρόχρονες δεν θέλουν να αλλάξουν. Έτσι και στο προσωπικό του Δήμου μας, σε ορισμένες περιπτώσεις, υπήρχαν αντιδράσεις και εξακολουθούν να υπάρχουν».

Πρόσθεσε ότι «είπα από την πρώτη ώρα σε όλες τις υπηρεσίες και σε όλες τις συσκέψεις που έγιναν, ότι αυτή είναι επιλογή της δημοτικής αρχής και είναι μονόδρομος» και ότι «ο κ. Λυκογιώργος διαπίστωσε τις αντιδράσεις που υπάρχουν στην καθολική εφαρμογή του προγράμματος αυτού, αλλά και κάθε νέας καινοτομίας που ξεβολεύει πρόσωπα και καταστάσεις».

Σχετικά με τις ευθύνες, αν προκύπτουν τέτοιες, τόνισε ότι «για κάθε τι που έρχεται, αναζητούνται και αποδίδονται ευθύνες. Αυτό είναι αυτονόητο».

Τέλος, τόνισε ότι το νέο σύστημα πρέπει να εφαρμοστεί και «όποιες αντιδράσεις υπάρχουν πρέπει να υπερνικηθούν γιατί στο τέλος όλοι θα καταλάβουν ότι είναι για το κοινό συμφέρον, των εργαζομένων του Δήμου και όχι μόνο των πολιτών για τους οποίους βρισκόμαστε εδώ πέρα, ούτε μόνο για το συμφέρον της δημοτικής αρχής».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back