Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο βδομάδες με την «Ίριδα»

Εικόνα του άρθρου Δύο βδομάδες με την «Ίριδα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2020, 14:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πολυδιαφημισμένο σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων «Ίριδα» λειτουργεί εδώ και δύο εβδομάδες στον Δήμο Ιωαννιτών.

Σύμφωνα με τον Δήμο, μέσω του συστήματος διακινήθηκαν ηλεκτρονικά 3.471 έγγραφα, εξοικονομώντας πάνω από 15.000 φύλλα χαρτιού και περισσότερες από 2000 εργατοώρες (πρωτοκόλληση, χρέωση, μετακίνηση αποστολής – παράδοσης) και χρεώθηκαν ηλεκτρονικά 2.402 εργασίες από τις οποίες ολοκληρώθηκαν 1.486, ήτοι ποσοστό 62%.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Λυκογιώργος δήλωσε σχετικά, ότι υ στατιστικά αυτά αναμένεται να βελτιωθούν περαιτέρω εντός των επόμενων εβδομάδων και την πλήρη εξοικείωση του προσωπικού με το σύστημα.

«Ο Δήμος μας, ένας από τους 10 μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, έδειξε ισχυρά αντανακλαστικά και ανταποκρίθηκε άμεσα στις προκλήσεις της εποχής όπως αυτές τέθηκαν από την πανδημία» τονίζει επίσης ο κ. Λυκογιώργος.

Πρόκειται για το σύστημα που αναπτύχθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, υιοθετήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και διατίθεται δωρεάν στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμος αναφέρει επίσης ότι «καθοριστικό στοιχείο για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η ανταπόκριση όλων των υπηρεσιών και των υπαλλήλων του Δήμου. Από την πρώτη στιγμή ‘αγκάλιασαν’ το εγχείρημα και στηρίζουν έμπρακτα την μετεξέλιξη του δήμου και την είσοδο στην ψηφιακή εποχή».  Λογικά, ξεπεράστηκαν διάφορα ζητήματα, τα οποία είχε καταγγείλει ο κ. Λυκογιώργος τον περασμένο Ιούνιο, περί «εξωγενών» παρεμβάσεων, αλλά και «εκ των έσω» προσπάθεια «παραποίησης στοιχείων», για τα οποία ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ είχε αναγγείλει έρευνα.

Ένας οδηγός χρήσης του συστήματος Ίριδα, υπάρχει εδώ

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back