Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

2021: Πέντε βιβλία

Εικόνα του άρθρου 2021: Πέντε βιβλία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/12/2021, 19:49
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 2021 ήταν μια σχετικά παραγωγική χρονιά, παρά τις ιδιαιτερότητές της (ολογράφως: covid). Το «Εξώφυλλο» και ο Τύπος Ιωαννίνων ανατρέχουν σήμερα στο καλλιτεχνικό της αποτύπωμα, καθώς ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου σκάσει η επόμενη καραντίνα…


Πέντε βιβλία

Το πέρασμα του μακελλάρη

 Ο Τζον Γουίλιαμς έγραφε σπάνια, αλλά έγραφε λογοτεχνικά έπη. Ίσως, το «Πέρασμα του μακελλάρη» να είναι  το καλύτερο από όλα. Φέτος κυκλοφόρησε ξανά για να θυμίσει το ασύλληπτο μέγεθός του.

Μπίλλυ Μπαντ, Ναύτης

 Η προσέγγιση του Μέλβιλ στο καλό, στο κακό, στο χρέος και την τιμωρία, δημιούργησαν κάποτε ένα εξαιρετικό, όσο και σχετικά άγνωστο, υπό τη «σκιά της φάλαινας», βιβλίο, το οποίο κυκλοφόρησε και στα ελληνικά.

Utopia Avenue

Ο δημιουργός του Cloud Atlas Ντέιβιντ Μίτσελ γράφει ένα μπεστ σέλερ γι αυτούς που κάποτε, πίστεψαν ότι η μουσική μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Ακόμα, το ερώτημα δεν έχει απαντηθεί πειστικά.

Το κορίτσι με τα όπλα

Η τέταρτη ιστορία του αστυνόμου Έιντριαν μακ Κίντι είναι αντάξια των προηγούμενων. Ο πιο πολυσύνθετος αντιήρωας επανήλθε φέτος με ακόμα ένα βιβλίο που διατρέχει την ταραγμένη ιστορία του Μπέλφαστ.

Άνθρωποι στο περιθώριο

Η σύγχρονη ευρωπαϊκή λογοτεχνία έχει ανακαλύψει εδώ και καρό τον Μεσοπόλεμο, με εξαιρετικά δείγματα που έρχονται από το παρελθόν, από ανθρώπους που έζησαν όντως την εποχή, όπως τα βιβλία του Φάλαντα ή και το παρόν, όπως τα αστυνομικά του Κούτσερ. Ο Ούλριχ Αλεξάντερ Μπόσβιτς περιγράφει τη συγκεκριμένη περίοδο απεκδυόμενη από το γοητευτικό φλου του χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back