Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

15 εκατ. ευρώ για ύδρευση σε τρεις Δήμους

Εικόνα του άρθρου 15 εκατ. ευρώ για ύδρευση σε τρεις Δήμους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2022, 19:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε έναν νέο γύρο εντάξεων στο πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης» προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών.

Η υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Στ. Πέτσα συνοδεύει τρία μεγάλα έργα ύδρευσης στους Δήμους Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης και Ζίτσας, συνολικού προϋπολογισμού 14,9 εκατ. ευρώ

Δήμος Δωδώνης: «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης για μεταφορά νερού σε τοπικές της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Δημητρίου», προϋπολογισμού 4,1 εκατ. ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης για τη μεταφορά νερού στις τοπικές κοινότητες Αβγό, Επισκοπικό, Σερβιανά, Κρυφοβό, Θεριακήσι, Αγία Κυριακή και Μολυβαδιά. Λόγω της παλαιότητας και του υλικού κατασκευής των αγωγών, το υφιστάμενο δίκτυο εμφανίζει προβλήματα συχνών θραύσεων, ενώ δεν υπάρχει επάρκεια πόσιμου νερού στους οικισμούς. Θα γίνει αντικατάσταση του συνόλου των μεταφορικών αγωγών του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, προσθήκη φρεατίων ελέγχου (παροχής, εξαερισμού, εκκένωσης κλπ.) και κατασκευή τεσσάρων νέων δεξαμενών. Το μήκος των αγωγών είναι 22.902μ. 

«Με το εγκριθέν έργο επιλύεται ένα χρονίζον και μεγάλο πρόβλημα Κοινοτήτων του Δήμου Δωδώνης που γίνεται αισθητό ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης. Για τη λειτουργία του έργου, θα αξιοποιηθεί η υπάρχουσα γεώτρηση στην Κοινότητα Ραβενίων, ενώ έχει ήδη αδειοδοτηθεί και δρομολογείται και μια νέα γεώτρηση στην Κοινότητα Επισκοπικού.

Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: «Αναβάθμιση εγκαταστάσεων ύδρευσης Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 4,9 εκατ. ευρώ

Το έργο αφορά την αντικατάσταση παλαιών δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς Μονολιθίου, Ποτιστικών, Βαπτιστού, Πλατανούσας, Προσηλίου, Ελληνικού, Αετορράχης και

Μιχαλιτσίου. Στους οικισμούς Βαπτιστού, Ελληνικού και Αετορράχης θα κατασκευαστούν νέες  υδατοδεξαμενές. Επίσης θα γίνει και εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών του συστήματος ύδρευσης.

Δήμος Ζίτσας: «Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Δήμου Ζίτσας», προϋπολογισμομύ 5,9 εκατ. ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει αντικατάσταση των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης των οικισμών Χίνκας, Λάλιζας και Ζόργιανης της Δημοτικής Ενότητας Μολοσσών, εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου και ανίχνευσης διαρροών του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ζίτσας και εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης και ελέγχου της κατανάλωσης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στις περιοχές Άνω Λαψίστας, Βουνοπλαγιάς, Γραμμένου, Ελεούσας και Ροδοτοπίου. Το τελευταίο σύστημα θα λειτουργήσει μέσω 3.902 ψηφιακών αισθητήρων καταγραφής και αποστολής δεδομένων μέτρησης καταναλώσεων.

Για την απόφαση ένταξης του έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος αναφέρει σε δήλωσή του: «Το έργο αυτό μάς οδηγεί στο μέλλον και μάς κάνει ως Δήμο πρωτοπόρους στον συγκεκριμένο τομέα. Με την τοποθέτηση 4.000 οικιακών καταμετρητών με ψηφιακούς αισθητήρες και τα αντικείμενα που περιλαμβάνουν τα υποέργα στοχεύουμε και εξασφαλίζουμε τη μείωση των διαρροών, την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, τη μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας, καθώς και την πλήρη προστασία των δεξαμενών, των αντλιοστασίων, των γεωτρήσεων και των πηγών».


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back