Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

1 εκατ. ευρώ για τα ιαματικά λουτρά Αμαράντου

Εικόνα του άρθρου 1 εκατ. ευρώ για τα ιαματικά λουτρά Αμαράντου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/09/2022, 18:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tον προσωρινό ανάδοχο για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των κτιρίων των ιαματικών λουτρών Αμαράντου Κόνιτσας, ενός έργου με προϋπολογισμό 1,3 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), ανέδειξε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Αλβανία. Προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρία «Π. Παπαδημητρίου και Σία Ο.Ε.», δίνοντας έκπτωση 23,23% (1 εκατ. ευρώ).

Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη του έργου, οι παρεμβάσεις που θα γίνου, είναι οι ελάχιστες απαραίτητες εργασίες ώστε να μετατραπεί η υφιστάμενη μονάδα σε μονάδα ιαματικής θεραπείας.

Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις των φυσικών ατμούχων λουτρών αποτελούνται από ένα κτίριο διοίκησης και ένα στεγασμένο εισπνοθεραπευτήριο.

Ο προγραμματισμός αφορά τον εκσυγχρονισμό-αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων όπως και την αναβάθμιση των υπαίθριων δεξαμενών όσον αφορά τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Μικρές επίσης παρεμβάσεις θα γίνουν στο περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου.

Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει:

-Πλήρης ανακαίνιση του κτιρίου διοίκησης-υδροθεραπευτηρίου με τοπικές επεμβάσεις-ενισχύσεις του φέροντα οργανισμού.

-Αναδιάταξη των εσωτερικών χώρων με ταυτόχρονη επέκταση των ισόγειων εγκαταστάσεων κατά περίπου 70τ.μ. και κατασκευή ορόφου περίπου 205τ.μ. για Μονάδα Ιαματικής Θεραπείας, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση.

Εκτός της επέκτασης αυτής προκειμένου να καταστούν λειτουργικές οι εγκαταστάσεις, θα γίνει μεταξύ άλλων και στατική ενίσχυση του κτιρίου.

Όλες οι επεμβάσεις, σύμφωνα με τη μελέτη της Περιφέρειας Ηπείρου, γίνονται με στόχο την επαναλειτουργία και όχι την αύξηση της δυναμικότητας «γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι εγκαταστάσεις θα μείνουν μη εκμεταλλεύσιμες μέχρι την τελική καταστροφή του κτιρίου» όπως αναφέρεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back