Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζagoriwood με Ν. Κυπουργό και Γ. Τσορτέκη (και όχι μόνο)

Εικόνα του άρθρου Ζagoriwood με Ν. Κυπουργό και Γ. Τσορτέκη (και όχι μόνο)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2023, 12:47
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για 14η συνεχή χρονιά, το Zagoriwood επιστρέφει στα Κάτω Πεδινά Ζαγορίου. Από 14 έως 30 Ιουλίου, θα γίνουν εργαστήρια κινηματογράφου και προβολές.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων έχει ως εξής:

14-23/7: Εργαστήριο σεναρίου με το Γιώργο Μακρή

16-30/7: Εργαστήριο 1 - «Από την Ιδέα ως την Ταινία», με τους σκηνοθέτες Χρύσα Τζελέπη, Άκη Κερσανίδη, Αλέξη Αλεξίου και Στέργιο Πάσχο.

22-26/7: Εργαστήριο κινηματογραφικής μουσικής με το συνθέτη Νίκο Κυπουργό.

25-27/7: Εργαστήριο υποκριτικής στην κάμερα με τον ηθοποιό Γιάννη Τσορτέκη.

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο www.zagoriwood.gr

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Zagoriwood, επιστρέφει για δεύτερη φορά το διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους Zagori Planet το οποίο θα γίνει στις 23 Ιουλίου. Πρόκειται για ένα μονοήμερο φεστιβάλ το οποίο αναδεικνύει φιλμ ανεξαρτήτως είδους (μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation, visual arts) από τα Βαλκάνια και την Κύπρο, τα οποία αγγίζουν θέματα γύρω από το περιβάλλον, την οικολογία και τις συναρπαστικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και όλου του έμβιου κόσμου του πλανήτη.

Αναλυτικότερα, το κάλεσμα του Zagori Planet απευθύνεται σε ταινίες Βαλκάνιων και Κυπρίων δημιουργών, διάρκειας έως 20 λεπτών, με χρονολογία παραγωγής μετά το 2021. Οι ταινίες διαγωνίζονται για δύο βραβεία, Καλύτερης Ταινίας και Βραβείο Κοινού.


*Φωτογραφία από τα περσινά εργαστήρια κινηματογράφου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3