Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Zagoriwood: Εργαστήρια και «Σινέ Παρθεναγωγείο»

Εικόνα του άρθρου Zagoriwood: Εργαστήρια και «Σινέ Παρθεναγωγείο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/07/2020, 23:59
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Zagoriwood επιστρέφει και φέτος στα Κάτω Πεδινά Ζαγορίου, από 24 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου σε μια «αντι-covid έκδοση με μικρότερη διάρκεια, λιγότερα εργαστήρια και προβολές αλλά με περισσότερο κέφι και επιθυμία» όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Και φέτος το Zagoriwood θα φιλοξενήσει ιδιαίτερες φυσιογνωμίες, όπως είναι ο Στέργιος Πάσχος, ο Γιάννης Οικονομίδης αλλά και ο Μάκης Παπαδημητρίου τελικά.

Από τις 24 Ιουλίου, θα ξεκινήσει το Εργαστήριο 1 - «Από την Ιδέα ως την Ταινία». το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα του Zagoriwood: Κλεάνθης Δανόπουλος στη σκηνοθεσία, Άκης Κερσανίδης στη διεύθυνση φωτογραφίας, Χρύσα Τζελέπη στο μοντάζ. Και φέτος, στην ομάδα θα δώσει το παρών και ο δημιουργός Στέργιος Πάσχος («Άφτερλωβ») που θα αναλάβει τη διδασκαλία σεναρίου. Κατά τη διάρκεια των 12 ημερών, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στα μυστικά της κινηματογραφικής αφήγησης, δημιουργώντας τις δικές τους ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες θα προβληθούν στο κοινό του Zagoriwood.

Παράλληλα, από 25 έως 27 Ιουλίου, θα διεξαχθεί το Εργαστήριο Υποκριτικής από τον Μάκη Παπαδημητρίου, έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου.

Το πρόγραμμα των υπαίθριων δωρεάν προβολών στο αυτοσχέδιο θερινό κινηματογράφο «Σινέ Παρθεναγωγείο» των Κάτω Πεδινών, θα ξεκινήσει με τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» στις 24 Ιουλίου. Ο σκηνοθέτης θα παρουσιάσει την ταινία μαζί με τον ηθοποιό Γιάννη Τσορτέκη, έναν εκ των πρωταγωνιστών.

Στις 25/7 ο Γιάννης Οικονομίδης θα παραδώσει masterclass για τους μαθητές των εργαστηρίων. Τη σκυτάλη θα πάρει στις 31/7 η «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή, η οποία μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή της σπουδαίας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Την επόμενη μέρα, 1/8, θα ακολουθήσει το υποψήφιο για δύο Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Στη Γη του Άγριου Μελιού» (Ταμάρα Κοτέβσκα & Λιούμπομιρ Στεφάνοβ) από τη Βόρεια Μακεδονία. Θα προβληθεί ένα ακόμα ντοκιμαντέρ, το «Ένα Δέντρο Κοιμάται» του Κώστα Φόλλα, το οποίο ανατρέχει στα γεγονότα της ναζιστικής θηριώδης στο τσέχικο χωριό Λίντιτσε.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Zagoriwood έχει συγκροτήσει ένα προσεκτικά επιλεγμένο πρόγραμμα πρόσφατων ταινιών μικρού μήκους, νέων ταλαντούχων δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Zagoriwood που επιχορηγήθηκε για το 2020 από το υπουργείο Πολιτισμού, διοργανώνεται από την Πολιτιστική Εταιρεία Ζαγορίου με τη συνεργασία της AnemiCinema Lab από τη Θεσσαλονίκη και με την καλλιτεχνική διεύθυνση του σεναριογράφου-ηθοποιού Γιώργου Μακρή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back