Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαθήματα κινηματογράφου (κι όχι μόνο) στα Κάτω Πεδινά

Εικόνα του άρθρου Μαθήματα κινηματογράφου (κι όχι μόνο) στα Κάτω Πεδινά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2017, 15:35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα εργαστήρια κινηματογράφου Zagoriwood για όγδοη συνεχή χρονιά θα δώσουν το παρών στα Κάτω Πεδινά Ζαγορίου. Και φέτος το Zagoriwood, εκτός από τα καθιερωμένα πια μαθήματα κινηματογράφου,θα προβάλλει ιδιαίτερες και πρωτοεμφανιζόμενες… ταινίες, ενώ δεν θα λείψουν οι συναντήσεις με έλληνες δημιουργούς. 

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εργαστήρια: «Από την ιδέα ως την ταινία» (16-23 Ιουλίου), ντοκιμαντέρ (16 έως 23 Ιουλίου) και υποκριτικής (21-23 Ιουλίου) από τον σκηνοθέτη Γρηγόρη Καραντινάκη, απόφοιτο του VGIK της Μόσχας, που φέρνει στο Zagoriwood  τη μεγάλη παράδοση της ρώσικης σχολής, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. 

Στις «Συναντήσεις», την Τρίτη 18 Ιουλίου ο σκηνοθέτης Χρήστος Γεωργίου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά σε κοινό τη νέα ταινία του «Happy Birthday» (work inprogress) και την επομένη, 19 Ιουλίου, θα αναλύσει στο εργαστήριο τη δημιουργία της ταινίας σε όλα τα στάδια και θα συζητήσει με τους σπουδαστές.

Φέτος, θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά και μια θεατρική παράσταση. Στις 21 Ιουλίου, η ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα παρουσιάσει το έργο «Frida in the mirror» της Χρυσάνθης Παπαγεωργίου, με την Κατερίνα Γιαννακοπούλου και τη Ζωή Πλαχούρα.

Τέλος, το Σάββατο 22 Ιουλίου, με τη συνεργασία του οργανισμού PALASE του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα προβληθεί η ταινία του Ότο Μπελ «Η κυνηγός με τον Αετό», μια προσφορά της εταιρείας διανομής FilmTrade Greece. Όλες οι προβολές είναι ανοιχτές για το κοινό.

Η διοργάνωση γίνεται από την Πολιτιστική Εταιρεία Ζαγορίου, με τη συνεργασία των Anemicinema Lab (Θεσσαλονίκη) και Mountain View-Arts (Αθήνα),και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζαγορίου. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής www.zagoriwood.gr και στo www.facebook.com/Zagoriwood/.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back