ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Zagoriwood: 17 Ιουλίου-1η Αυγούστου, στα βουνά

Εικόνα του άρθρου Zagoriwood: 17 Ιουλίου-1η Αυγούστου, στα βουνά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2021, 10:46
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για 12η συνεχή χρονιά το Zagoriwood  γίνεται φέτος, στο Παρθεναγωγείο στα Κάτω Πεδινά, όπου φιλοξενούνται τα εργαστήρια, αλλά και στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου γίνονται οι υπαίθριες προβολές.

Το Zagoriwood φέτος, όπως και πέρυσι, θα λειτουργήσει με όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της πανδημίας.

Φέτος το 12ο Zagoriwood ξεκινά στις 17 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την 1η Αυγούστου. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συνολικά 4 κινηματογραφικά εργαστήρια και –για πρώτη φορά, ένα θεατρικό.

Πρώτα, από τις 17 έως τις 24/7, ο Γιώργος Μακρής αναλαμβάνει το εξειδικευμένο Εργαστήριο Σεναρίου.  Ακολουθεί το «Εργαστήριο 1: Από την ιδέα ως την ταινία» (19/7-1/8) που διεξάγεται σταθερά από την πρώτη χρονιά, και αφορά στις βασικές αρχές σκηνοθεσίας - σεναρίου - μοντάζ - διεύθυνσης φωτογραφίας και κορυφώνεται με τη δημιουργία και παρουσίαση στο κοινό ταινιών μικρού μήκους. Διδάσκοντες σε αυτό είναι οι πολύπειροι κινηματογραφιστές: Χρύσα Τζελέπη, Άκης Κερσανίδης, Αλέξης Αλεξίου, Στέργιος Πάσχος και Δημήτρης Ζάχος. Για όσους αγαπούν το γράψιμο και τη μελέτη πάνω στην τέχνη του σινεμά, διεξάγεται το Εργαστήριο Κριτικής Κινηματογράφου (26-28/7) από το Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο, ενώ ο ηθοποιός Αργύρης Πανταζάρας θα έχει φέτος την ευθύνη στο Εργαστήριο «Υποκριτική στην Κάμερα» (27-29/7). Ακόμα, η σκηνοθέτης και δημιουργός της ομάδας «Εν Δυνάμει» Ελένη Δημοπούλου θα βρίσκεται στο Θεατρικό Εργαστήριο (19-30/7) το οποίο θα καταλήξει σε παράσταση στην πλατεία του χωριού!

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, το Zagoriwood επιμελείται ένα προσεκτικά επιλεγμένο πρόγραμμα νέων ελληνικών ταινιών μικρού μήκους, το οποίο «ταξιδεύει» σε χωριά του Ζαγορίου επικοινωνώντας το έργο των ανερχόμενων Ελλήνων δημιουργών με το κοινό. Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών θα ανακοινωθεί σύντομα.

Αιτήσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο ανανεωμένο www.zagoriwood.gr αλλά και στα social media μας στο Facebook (https://www.facebook.com/Zagoriwood/), το Instagram (https://www.instagram.com/zagoriwood/) και το YouTube (https://www.youtube.com/user/zagoriwood).

To Zagoriwood διοργανώνεται από την Πολιτιστική Εταιρία Ζαγορίου με την καλλιτεχνική διεύθυνση του σεναριογράφου και ηθοποιού Γιώργου Μακρή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back