Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Ζαγόρι και το Μέτσοβο στη Βουλή

Εικόνα του άρθρου Το Ζαγόρι και το Μέτσοβο στη Βουλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/02/2021, 19:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το μείζον ζήτημα της προστασίας των περιοχών Natura από την εγκατάσταση αιολικών πάρκων και τα σχετικά «όχι» των Δήμων Ζαγορίου και Μετσόβου φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

Ο κ. Αρσένης σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία θα συζητηθεί στις 8 Φεβρουαρίου, αναφέρεται στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγορίου να μην επιτρέψει αιολικά πάρκα, αλλά και στην ανάλογη θέση του Δήμου Μετσόβου, όπου οι «’επενδυτές’ έχουν χρησιμοποιήσει κατά κόρον το εργαλείο της ‘σαλαμοποίησης’, το οποίο τους έδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ για να ‘αποφύγουν’ την περιβαλλοντική αδειοδότηση με έργα κάτω των 10MW».

Ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό αν θα σεβαστεί τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, οι οποίες προέκυψαν μετά τη σωρεία αιτήσεων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για χορήγηση άδειας παραγωγού. Συνδέει δε την όλη υπόθεση των αιολικών πάρκων σε προστατευόμενες περιοχές και με την πρόσφατη καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την πλημμελή προστασία της βιοποικλότητας και αναρωτιέται με ποιο σκεπτικό η κυβέρνηση «συνεχίζει να ενεργεί με τον ίδιο τρόπο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back