Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Και πάλι στη Βουλή το δάσος Βαλανιδορράχης

Εικόνα του άρθρου Και πάλι στη Βουλή το δάσος Βαλανιδορράχης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2022, 23:34
ΗΠΕΙΡΟΣ

H υπόθεση του δάσους της Βαλανιδορράχης στον Δήμο Πάργας επιστρέφει στη Βουλή. Αυτή τη φορά, ο βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση με αποδέκτη τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο, κατατέθηκαν δύο ερωτήσεις –από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από βουλευτές του ΜέΡΑ25 αντίστοιχα- με τον υπουργό Δικαιοσύνης να παραπέμπει στον εισαγγελέα όσους έχουν στοιχεία. Σε νομοθετικό επίπεδο, η ερώτηση και η επίκαιρη ερώτηση έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα, με την επίκαιρη ερώτηση να αφορά θέματα της επικαιρότητας. Στην ερώτηση οι αρμόδιοι υπουργοί απαντούν γραπτώς, ενώ μια επίκαιρη ερώτηση συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Αρσένης, με την επίκαιρη ερώτησή του, ζητά να μάθει αν οι νομικές υπηρεσίες του Δημοσίου γνωρίζουν τα νέα στοιχεία που έχει καταθέσει η επιτροπή αγώνα των κατοίκων και τα οποία αμφισβητούν τον ιδιωτικό χαρακτήρα του δάσους, όπως και αν το Δημόσιο πρόκειται να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα για την επανάκτηση της κυριότητας της έκτασης.

Στην επίκαιρη ερώτηση, γίνεται αναφορά και σε μία από τις τελευταίες εξελίξεις, που αφορά την ανάκληση της έγκρισης της διαχειριστικής μελέτης του δάσους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας στις 27 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι πριν από τρεις μέρες, ακολούθησε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η ανάκληση της απόφασής της επί της μελέτης χώρου αναψυχής που είχαν καταθέσει οι ιδιώτες (διαβάστε εδώ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back