Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή

Εικόνα του άρθρου Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/07/2020, 23:00
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Πολιτική Προστασία επισείει τον κίνδυνο πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας αύριο Παρασκευή 31 Ιουλίου. Η Ήπειρος και συγκεκριμένα, Άρτα, Θεσπρωτία και Πρέβεζα είναι «κίτρινες», δηλαδή στη ζώνη υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Ο Δήμος Αρταίων είναι σε επιφυλακή. Η  πρόσβαση στο Λόφο Περάνθης δεν θα επιτρέπεται από σήμερα Πέμπτη 30 Ιουλίου, από τις  21:00 – έως τις 06:00  ενώ έκτακτα μέτρα με συνεχείς περιπολίες και υδροφόρα οχήματα εκτελούνται  σε περιοχές με αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας. Επίσης οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Καθαριότητας, του Ηλεκτρολογικού, του Πρασίνου και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης  του Δήμου Αρταίων, βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή.

Με αφορμή τις ήδη υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή μας, αλλά και τις προβλέψεις για περαιτέρω  αύξηση της θερμοκρασίας , ο Δήμος Αρταίων  συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Στα Γιάννενα, με αφορμή τις ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες που αναμένονται, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο να υπάρχουν ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες για το κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back