Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Υπογραφές για τη μελέτη του πρώην Ξενία Άρτας

Εικόνα του άρθρου Υπογραφές για τη μελέτη του πρώην Ξενία Άρτας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2019, 23:51
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία του πρώην ΞΕΝΙΑ Άρτας μετά από 26 χρόνια και πλέον Κάστρο και ΞΕΝΙΑ θα είναι ανοικτό για όλους όλο το χρόνο. Σήμερα το μεσημέρι υπεγράφη από το Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και τον Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της αναδόχου κοινοπραξίας ΒΕΤΑΠΛΑΝ Περικλή Γουρδουπάρη, η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης του έργου.

Στην υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη αξιοποίησης του πρώην Ξενία Άρτας προχώρησαν ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αναδόχου κοινοπραξίας Περικλής Γουρδουπάρης.

Η μελέτη πρέπει να γίνει μέσα σε έναν χρόνο.

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Άρτα. Ένας χώρος σύμβολο για όλους τους Αρτινούς, βγαίνει από την απομόνωση. Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία του πρώην Ξενία, που παραμένει κλειστό για 26 χρόνια, ενώ πλέον Κάστρο και Ξενία θα είναι ανοικτό για όλους όλο το χρόνο» δήλωσε ο κ. Τσιρογιάννης κατά την υπογραφή της σύμβασης που έγινε μπροστά από το κτίριο του Ξενία.

Η αξιοποίηση του πρώην ξενοδοχείου έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ. Οι βασικοί άξονες της πρότασης που είχε καταθέσει ο Δήμος, για την οποία έχει γνωμοδοτήσει θετικά του Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού, περιλαμβάνουν δημιουργία καφέ-εστιατορίου στο ισόγειο και δημοτικής βιβλιοθήκης, μετεγκατάσταση του Δημοτικού Ωδείου, αμφιθεατρική σκηνή για μουσικές κι άλλες εκδηλώσεις και παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back