ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπό μελέτη 15 δημόσια κτίρια

Εικόνα του άρθρου Υπό μελέτη 15 δημόσια κτίρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2018, 18:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη σύμβαση με το ανάδοχο σχήμα που αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών για την ενεργειακή αναβάθμιση νοσοκομείων, αθλητικών εγκαταστάσεων, σχολικών μονάδων και άλλων δημοσίων κτιρίων, με αρχικό προϋπολογισμό 228.145 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Ο ανάδοχος που προέκυψε μέσα από διεθνή διαγωνισμό και στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού μηχανισμού ELENA, μέσα σε πέντε μήνες θα πρέπει να επιθεωρήσει συγκεκριμένα δημόσια κτίρια και να υποβάλει τεκμηριωμένες τεχνοοικονομικά προτάσεις για την ενεργειακή τους αναβάθμιση.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από συνεννόηση με διάφορους φορείς, είχε καταλήξει σε μια λίστα 15 κτιρίων που προορίζονται για ενεργειακή αναβάθμιση. Στο νομό Ιωαννίνων ξεχωρίζουν το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και το αστυνομικό μέγαρο.

Η λίστα λοιπόν περιλαμβάνει: το νοσοκομείο «Χατζηκώστα», τα νοσοκομεία Άρτας και Πρέβεζας, το κτίριο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στα Γιάννενα, το αστυνομικό μέγαρο Άρτας, το ανοικτό κολυμβητήριο Πρέβεζας, το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ηγουμενίτσας, το Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας Ηγουμενίτσας, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Πρέβεζας, το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Άρτας, το Δημαρχείο Πρέβεζας (και τη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης), το δημοτικό γήπεδο τένις Άρτας, το κλειστό γυμναστήριο-κολυμβητήριο Άρτας και το κλειστό γυμναστήριο Κωστακιών Άρτας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back