Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Υπεράνω όλων το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου»

Εικόνα του άρθρου «Υπεράνω όλων το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2022, 18:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη νομιμότητα της κατασκευής της οδού Νιάρχου υπερασπίζεται η περιφερειακή αρχή Ηπείρου, σε ανακοίνωσή της.

«Η νομιμότητα του έργου και της διαδικασίας επισφραγίσθηκε με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από προσφυγή ιδιοκτητών της περιοχής, στο οποίο εξέθεσαν τις αιτιάσεις τους που απορρίφθηκαν στο σύνολό τους» αναφέρει.

Προσθέτει ότι το έργο υλοποιείται με όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και «δεν πρόκειται να τεθεί υπό αίρεση η χρηματοδότηση και η τύχη του από απαιτήσεις ιδιοκτητών, οι οποίες μάλιστα έχουν απορριφθεί αιτιολογημένα από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας. Για την περιφερειακή αρχή υπεράνω όλων είναι το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου». Αναφέρει δε ότι την ολοκλήρωση του έργου αναμένουν εναγωνίως «όσοι χρησιμοποιούν τη σημερινή ανεπαρκή, χαρακτηρισμένη με υπουργική απόφαση, εθνική οδό (17) από κόμβο Βελισσαρίου έως Πεδινή, οδό Σ. Νιάρχου».

Υπενθυμίζει τέλος ότι με ειδική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου το 2017 το έργο της οδού Νιάρχου «χαρακτηρίστηκε ως γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας που στοχεύει στην ουσιώδη βελτίωση των υποδομών της περιφερειακής ανάπτυξης». Ο χαρακτηρισμός αυτός είχε ανοίξει τον δρόμο για τη δημοπράτηση του έργου, πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back