ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υπέρ ΚΕΘΕΑ το περιφερειακό συμβούλιο

Εικόνα του άρθρου Υπέρ ΚΕΘΕΑ το περιφερειακό συμβούλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2019, 22:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου έρχεται κι αυτό, σύσσωμο, να δώσει τη στήριξή του στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και να ζητήσει την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί το αυτοδιοίκητο. Ωστόσο, υπήρξαν κάποιες διαφωνίες ως προς τη βάση του ψηφίσματος.

Πριν από λίγες ημέρες είχε προηγηθεί ψήφισμα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, όπου καταγράφηκαν τα περί διατήρησης του αυτοδιοίκητου και μια πρόταση για συμμετοχή ex officio δύο άμισθων μελών στο διοικητικό συμβούλιο εκ μέρους της κυβέρνησης. Αυτό το ψήφισμα της Ένωσης Περιφερειών έφερε ο κ. Καχριμάνης και στο περιφερειακό συμβούλιο για να αποτελέσει τη βάση του «ηπειρώτικου» ψηφίσματος. Εδώ ακριβώς υπήρξε διαφωνία παρατάξεων της αντιπολίτευσης οι οποίες ήθελαν ένα ψήφισμα που να μην ταυτίζεται με αυτό της Ένωσης Περιφερειών. Τελικά, στο ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου θα προστεθούν και οι όποιες παρατηρήσεις των παρατάξεων.

Επί της ουσίας, όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων βρέθηκαν στο πλευρό του ΚΕΘΕΑ. Από τον Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ, έγινε τοποθέτηση, κατά τη συνεδρίαση, από την Τέτα Ζαΐμη, η οποία ευχαρίστησε τον κ. Καχριμάνη για τη στήριξη όλα τα χρόνια της παρουσίας του ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο. Η κ. Ζαΐμη υπεραμύνθηκε του τρόπου λειτουργίας του οργανισμού, της εθελοντικής προσφοράς των ανθρώπων και της θεραπευτικής μεθόδου, των λεγόμενων «στεγνών» προγραμμάτων. Η τοποθέτησή της ήταν εκ των πραγμάτων (ο γιος της είναι εδώ και 11 χρόνια «καθαρός») αρκετά συγκινητική.

Τέλος, ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ότι επιδιώκει και συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back