Χωρίς παράταση για τις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/08/2021, 15:33

Μια… αινιγματική απάντηση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης, για την παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων στον αναπτυξιακό νόμο για πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Καλογιάννης κατέθεσε τη σχετική αναφορά με το υπόμνημα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Στην απάντησή του ο κ. Παπαθανάσης αναφέρει ότι ουσιαστικά δεν θα δοθεί παράταση, σημειώνοντας ότι τεχνικά δεν είναι δυνατό και ότι το υπουργείο θα συνεχίσει να βγάζει σχετικές προσκλήσεις.

 Απαντάει καταρχάς με το γνωστό παρελκυστικό τρόπο όλων των υπουργικών γραφείων, ανατρέχοντας στις διατάξεις του νόμου κ.λπ. και στα ουσιώδη, αναφέρει ότι οι ημερομηνίες υποβολής ήταν η 30η Ιουλίου, «χρονικό διάστημα εντός του οποίου υφιστάμενες ή νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους επιλέξιμους τομείς και κλάδους της οικονομίας είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τα επενδυτικά σχέδια τους στις αρμόδιες Υπηρεσίες και να ενισχυθούν με ιδιαίτερα ελκυστικά κίνητρα».

Σημειώνει επίσης ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής καθορίζει και το χρόνο ένταξης, «οπότε θα πρέπει να επιδιώκεται η κατά το δυνατόν μικρότερη χρονική απόσταση μεταξύ των αρχικών υποβληθέντων αιτημάτων με την οριστική έγκρισή των».

Για να… βελτιώσει κάπως την κατάσταση, το υπουργείο αναφέρει ότι «βασική επιδίωξη» είναι «η σε τακτά χρονικά διαστήματα ενεργοποίηση καθεστώτων ενισχύσεων του Ν. 4399/2016». Οπότε, παραπέμπει σε κάποια μελλοντική προκήρυξη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back