ΓΙΑΝΝΕΝΑ

“Χωρίς λύση τα δίκαια αιτήματα των καλλιτεχνών”

Εικόνα του άρθρου “Χωρίς λύση τα δίκαια αιτήματα των καλλιτεχνών”
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/2020, 17:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με καλλιτέχνες των Ιωαννίνων συναντήθηκε ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών Θωμάς Μπέγκας και μέλη της παράταξης, με αφορμή όσα συμβαίνουν τελευταία στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι  Βάσω Μέγα, Αλεξάνδρα Μπέγκα, Βούλα Τσίλη και Αλέκα Βακαλοπούλου, τα μέλη δηλαδή που συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια του ΔΗΠΕΘΙ και του Πνευματικού. 

Η Ενότητα στην ανακοίνωσή της κάνει κριτική στη δημοτική αρχή, λέγοντας ότι “μπορεί μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις της να υποστηρίζει ότι ο πολιτισμός είναι για ενώνει και όχι για να χωρίζει, δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα οι επιλογές της δεν έχουν κατορθώσει να κάνουν τα λόγια αυτά πράξεις”.

Η Ενότητα αναφέρει επίσης τις καταγγελίες για αποκλεισμούς, επιλεκτικές προσκλήσεις και αδιαφάνεια στις επιλογές του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και του Πνευματικού Κέντρου, λέγοντας ότι “δεν μπορούν παρά να μας κάνουν να αναρωτιόμαστε για τις επιλογές της δημοτικής αρχής στον ευαίσθητο τομέα του πολιτισμού, ειδικά την περίοδο αυτή που οι γιαννιώτες καλλιτέχνες έχουν δεχτεί, λόγω της πανδημίας, ένα πολύ μεγάλο πλήγμα που θέτει ακόμα και την ίδια τους την επιβίωση σε αμφισβήτηση”.

Σύμφωνα με την παράταξη, “βασικό συμπέρασμα από τη διεξοδική συζήτηση που έγινε, είναι πως ο δρόμος της αντιπαράθεσης και όχι του διαλόγου, που επέλεξε η δημοτική αρχή δεν οδηγεί σε καμία λύση των αιτημάτων που δικαίως θέτουν οι καλλιτέχνες από την πλευρά τους”.







ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back