ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χειμώνας έρχεται…

Εικόνα του άρθρου Χειμώνας έρχεται…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/11/2018, 18:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αυξημένη ετοιμότητα και πάλι ενόψει του χειμώνα, και των ενδεχόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων. Το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, με τον πολιτικό προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Μαυρογιώργο να θέτει το μεγάλο ζήτημα της πρόβλεψης των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο κ. Μαυρογιώργος, όπως είπε, ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Προστασίας και την ΕΜΥ να εκδίδουν στοχευμένο δελτίο για εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων στην Ήπειρο, για να μην υπάρξει άνευ ουσιαστικού λόγου αναστάτωση στους κατοίκους και σε όσους θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή.

Κατά τα άλλα, τέθηκε και το ζήτημα της διακοπής της διέλευσης των οχημάτων κατά τους χειμερινούς μήνες από την Κατάρα για λόγους ασφαλείας, όπως ειπώθηκε. Το βασικό επιχείρημα για τη διακοπή αυτή είναι ότι «ο αποχιονισμός είναι ασύμφορος για τις περιφέρειες Ηπείρου και Θεσσαλίας».

Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα αφορά τον καθαρισμό των τάφρων και των ρεμάτων, μια αρμοδιότητα που με τον «Κλεισθένη» έχει περάσει στις Περιφέρειες. Ο κ. Καχριμάνης έκανε γνωστό ότι η νέα αυτή αρμοδιότητα δεν συνοδεύεται με αντίστοιχη χρηματοδότηση. Για τον λόγο αυτόν, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, πάντως, εδώ και χρόνια, έχει δραστηριοποιηθεί στον καθαρισμό των τάφρων. «Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, έχουμε ζητήσει και στοιχεία από τους δήμους και από την πλευρά μας θα κάνουμε αγώνα, ώστε να μειώσουμε τους κινδύνους», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

Στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου συμμετείχαν εκπρόσωποι από Δήμους, φορείς, οργανώσεις και φορείς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back