ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ψυχραιμία μετά οδηγιών

Εικόνα του άρθρου Ψυχραιμία μετά οδηγιών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/10/2016, 19:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τα σενάρια για τον μεγάλο σεισμό, που κάθε φορά... έρχεται την επόμενη ώρα, να δίνουν και να παίρνουν, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων έρχεται να συστήσει σε όλους ψυχραιμία όπως και να εμπιστεύονται για την ενημέρωσή τους μόνο τις επίσημες αρχές και κυρίως τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συντονιστικό Όργανο, μετά από συνεδρίαση, επισημαίνεται ότι «για την ακριβή εξέλιξη του φαινομένου, απαιτείται η καταγραφή της σεισμικής ακολουθίας για ένα 48ωρο».

Για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενα προβλήματα, δεν θα λειτουργήσουν αύριο, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, τα σχολεία στους δήμους Ιωαννιτών, Ζίτσας και Πωγωνίου, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, ενώ αναβάλλονται όλες οι αθλητικές διοργανώσεις. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες που στεγάζονται σε παλιά κτίρια και εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό συναλλασσόμενων, μέχρι να ελεγχθούν από αρμόδια επιτροπή μηχανικών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και του Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Τ.Α.Σ.) Κοζάνης. Στην ίδια κατηγορία υπάγονται και οι υπηρεσίες που λειτουργούν στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων.

Οι αυτοψίες στα δημόσια κτίρια, και δη στα σχολεία, θα ξεκινήσουν από αύριο από κλιμάκια τεχνικών σε συνεργασία με τον δήμο Ιωαννιτών και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου.

Όσον αφορά τους πολίτες, το Συντονιστικό Όργανο προτείνει να μη γίνονται άσκοπες μετακινήσεις με οχήματα, προκειμένου να αποφεύγονται μποτιλιαρίσματα και να μην κυκλοφορούν κοντά σε παλαιά κτίρια. Επίσης, εφιστάται η προσοχή σε όσους διαμένουν σε παλιά κτίρια, τα οποία έχουν προβλήματα στατικότητας.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βασίλης Μιχελάκης, η αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Δημήτρης Σιώλος, ο διοικητής της 8ης Μεραρχίας Ν. Ανδριόπουλος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Γ. Χαβέλας, ο αστυνομικός διευθυντής Ι. Βασιλάκος, ο αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αλέξ. Λάμπρου, οι προϊστάμενοι Εκπαίδευσης Γρ. Τζίμας και Μιχ. Ράπτης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back